Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vyberte si barvu vlasů podle toho, jaký jste typ!

Zpěvačka Mista vám tentorkát poradí, jak si vybrat vhodnout barvu vlasů, která nám padne.
5. června 2014 | 12:00

Každá z vás už určitě řešila, jaká barva vlasů vám padne. Jednou totiž byla příliš tmavá, jindy příliš světlá. Jak konečně najít ten pravý odstín vlasů? Podle vašeho typu pleti a osobnosti! Mista vám ukáže, jak na to.


Který typ jste vy?

1.Typ: V souladu

Pokud máte světlou pokožku, původní barvu vlasů v rozmezí od světlé blond po slabě hnědou a jste majitelkou světlých očí (modrých, zelených, šedých, zelenomodrých),znamená to, že jste v souladu a harmonii. V souladu jste i tak, když je vaše pleť, oči i vlasy přirozeně tmavá.

Zde platí jednoduché pravidlo. Držet se své přirozené barvy a experimentovat s barvou v rozdílu maximálně dvou odstínu. Když budete experimentovat výrazněji, je velmi pravděpodobné, že se brzy vrátíte ke své původní barvě vlasů, protože se nebudete cítit svá.

2.Typ: V kontrastu

Když máte své vlasy a oči přirozeně tmavé, ale pyšníte se pokožkou sněhurky, znamená to, že jste kontrastní typ. To samé platí pokud máte světlé vlasy i oči, ale tmavší nebo alespoň olivovou pleť. Těmto kontrastním typům sluší prakticky každý odstín barvy vlasů.

Zpěvačka Mista vám tentorkát poradí, jak si vybrat vhodnout barvu vlasů, která nám padne.
Autor: archiv

Při výběru barvy vlasů si dávejte také pozor na to, zda jste studený nebo teplý typ. Zjistíte to jednoduše. Vyberte všechny barvy oblečení, které máte ve svém šatníku a přikládejte si je postupně k obličeji. Ty, které vás rozzáří, jsou ty pravé.

Když jste studený typ, tak při přikládání látek s teplými barvami se vám nelichotivě zvýrazní křivky nosu, čelisti a na povrch vystoupí červené odlesky na pleti. Naopak, pokud jste teplý typ, tak ve studených barvách budete působit smutně a bledě. Při této metodě platí, jste li teplý typ, měla byste mít barvu vlasů v teplých odstínech a pokud jste studený typ, tak ve studených odstínech.

Díky těmto metodám velmi šikovně zjistíte, jaký odstín a barva vlasů vám nejlépe sednou. Nemusíte tak zbytečně experimentovat.

Jak vybrat barvu vlasů pro jarní, letní, podzimní a zimní typ čtěte zde.

Přesný návod naleznete ve videu.



Jste fanouškem seriálu MistaFashion? Pak sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý týden objeví exkluzivní video, ve kterém vám bude zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radit v oblasti krásy a módy.