Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Už máte zase rýmu? Možná proto, že nevětráte!

28. prosince 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Slunce pozdě vychází a brzo zapadá. Proto mnoho z nás omezuje odpolední venkovní aktivity přeferuje spíše trávit čas doma. Pobyt v místnostech přitom snadno napomáhá k přenášení bacilů. 

Je důležité proto nezapomínat na větrání! Přísun čerstvého vzduchu je výborným bojovníkem proti únavě a dostatek kyslíku osvěží všechny buňky v těle.

Rýma se šíří vzduchem a dotykem

Viry, které způsobují rýmu, jsou úplně všude kolem nás. Navíc jsou poměrně inteligentní a dokážou se rychle adaptovat a vyvíjet, proto není téměř možno proti nim vynaleznout účinný lék. Do ovzduší se dostávají při kýchání a smrkání. Stačí tedy, abyste se objevili v přítomnosti nemocného, který si nedá ruku před pusu, a můžete si být téměř jisti, že je na vás prskl. Jestli si člověk s rýmou ale dal ruku před pusu, stejně se od něj držte dál, alespoň se ho nedotýkejte. Viry jsou totiž přenosné i dotykem.

Tip: Jděte se projít do parku

…a zkuste chvíli jen dýchat. Najděte si hezké místo a soustřeďte se na svůj dech. Existuje spousta technik dýchání – pro začátek zkuste nádechy do hrudníku zkombinovat s nádechy do břicha. Mnoho lidí se mylně domnívá, že při rýmě se musí držet doma a raději vůbec nevyházet. Jsou to ale právě vycházky, které při rýmě fungují jako léčebný prostředek.

A ještě jedna rada – nejen pro sportovce

Za vyzkoušení nic nedáte a pokud nepomůže proti rýmě, alespoň si zpevníte prsní a ramenní svaly. Je to jednoduché – zadržíte dech a dáte si na zemi 10 kliků. Někdy stačí i 5, ale 10 je větší jistota. V nosních dutinách to totiž vytvoří podtlak a hlen vytlačí zevnitř. Mějte připravený kapesník, po odklikování se vysmrkejte a nos by měl být čistý.

Když nic nepomáhá, nezbývá než smrkat…

A ideálním kapesníkem je KLEENEX® Balsam. Kapesníky jsou potaženy jemnou vrstvou balzámu, který je obohacen výtažkem z měsíčku lékařského, o nos jemně pečuje a zmírňuje následky častého utírání nosu. KLEENEX® Balsam  je kosmetický přípravek, je dermatologicky testován a je hypoalergenní.  Nyní v novém, přitažlivějším balení. KLEENEX® Balsam je k dostání v boxu i kapesním balení.

Autor: Kleenex

 

Video se připravuje ...