Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kalendář Pirelli 2018: Překvapivě žádná nahota! Nahradila ji pohádka

5. prosince 2017 | 15:08

Kalendář Pirelli je celosvětovým fenoménem a každý rok se nedočkavě čeká na jeho představení. Jeho zpracování se ujímají věhlasní fotografové. Tento rok se jím stal Tim Walker a pojal kalendář opravdu netradičně, pohádkově!

Pro kalendář Pirelli byly charakteristické umělecké snímky, které zachycují ženskou krásu. Často nechyběla nahota. Čtyřicátá pátá edice kalendáře ale překvapuje tím, že zde žádné odhalování nenajdete. Inspirací kalendáře Pirelli v podání předního módního fotografa Tima Walkera byla pohádka Alenka v říši divů. Zároveň mu byly předlohou ilustrace k původnímu vydání knihy z roku 1865 od Johna Tenniela. 

"Příběh Alenky už byl zpracován tolikrát. Ale já jsem se chtěl vrátit na úplný začátek, do fantazie, ze které vzešel. A snažil jsem se na něj dívat dnešním pohledem," říká fotograf Tim Walker. V jeho pojetí je tedy krása definována jinakostí. 

Podívejte se do fotogalerie na snímky z letošního kalendáře i na akty z minulých ročníků:


Fotky působí skutečně dojmem fantazijního světa. Bláznivě, barevně, ale mnohdy i děsivě. Zajímavé je také to, že hvězdy kalendáře jsou všechny tmavé pleti, až na jihoafrickou modelku Thando Hopa, která je albínkou. Zapózovala zde i Naomi Campbell (47), která si to zopakovala po třiceti letech. Dalšími osobnostmi jsou například rapper Sean Diddy Combs, herečka Lupita Nyong´o (34) nebo Whoopi Goldberg (62).  

Kalendář Pirelli nikdy nebyl určený ke klasickému prodeji a pravděpodobně nikdy nebude. I to zaručuje jeho unikátnost. Dostane se do rukou jen hrstky významných lidí, jako je například královská rodina ve Velké Británii. Je však způsob, jak ho získat – několik jich je vydraženo pro charitativní účely. 

 

Autor: Lucie Houdková