Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sex jako umělecké dílo: Obrázky zaplavily Instagram, správce ruší účty

2. prosince 2017 | 06:00

Sex a erotika se dají zachytit různými způsoby. Erotické výjevy, které malují či kreslí umělkyně z Instagramu, některé vzrušují, jiné pohoršují. Některým kvůli tomu správce zrušil jejich účty – a ne jednou. Dámy se ovšem nevzdávají a dále s chutí vkládají svá provokativní díla na internet.

Jednou z těchto umělkyň je Regards Coupables z Paříže. Tvrdí, že zachycuje intimitu a zkoumá emocionální blízkost milenců. Svá díla tvoří na grafickém tabletu a každý den postuje nová díla na internet. Připravuje se také na výstavu v Los Angeles, kde se bude prezentovat akrylovými plátny.

Tina Maria Elena Bak je třiadvacetiletá Dánka z Odense. Tvrdí, že dobré erotické umění by mělo v každém z nás vyvolat jiskru, která spustí naši fantazii. Její účet byl založen teprve loni a už nyní má přes sto tisíc obdivovatelů.

Frida Castelli z Milána v Itálii tvoří nádherné smyslné malby. Její díla nemají být brána jako zdroj vzrušení a voyeurismu, ale pouze jako okamžiky sladké intimity. Proto občas sama zakrývá bradavky na obrazech. V této době pracuje na knize nazvané Hotelové pokoje, která zpracovává její vlastní zkušenosti s mužem, kterého miluje.

Podívejte se na animovaný film o klitorisu během historie:

Video se připravuje ...
Animovaný film o klitorisu odhalil to, co jste možná nevěděli. Podívejte se! • VIDEO: youtube

Luna Noone je dvaadvacetiletá Kanaďanka, která veškerou inspiraci hledá ve své hlavě a fantazii. Každý tah, který udělá, ji povzbuzuje k tomu dalšímu. Na začátku si lidé mysleli, že musí být muž, a reakce na její umění byly dost kruté. Vyslechla si spoustu urážlivých nadávek. Dnes ji sleduje obrovské množství fanoušků.

Nikki Peck je další rodačkou z Kanady. Je jí pětadvacet a umění jí pomohlo pochopit vlastní sexualitu. Díky tomu, že našla odvahu zveřejnit své ilustrace na internetu, měla už výstavy po celé Kanadě.