Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Účes jako Blake Lively nebo Alicia Vikander? Udělejte si nedbalý drdol

Video se připravuje ...
Naučte se nedbalý drdol, který nosí Blake Lively nebo Alicia Vikander!
VIDEO: Adam Balažovič
24. listopadu 2017 | 06:00

Drdol je klasika, kterou celebrity milují. Nedbale vypadající drdol nosí například Blake Lively (30), Kate Hudson (38) nebo nová představitelka Lary Croft Alicia Vikander (29). Tento účes sice vypadá hrozně snadně, ale není to jen tak. Aby vypadal vážně ledabyle, měl objem a dobře držel, je třeba se řídit určitým postupem. Jak na to, se dozvíte v našem videu!

Také se vám nejlepší drdol povede, když si potřebujete stáhnout vlasy do drdolu před sprchováním? A když se ho pak snažíte napodobit, už se to nikdy nepovede stejně? Proto jsme se rozhodly natočit pro vás tutoriál v pražském kadeřnickém salonu Michala Zapoměla. Potřebujete k tomu jen kulmu, lak na vlasy, sypký pudr, pinetku a gumičku.

Jak si nedbale vypadající drdol vytvořit na hlavě do tří minut, to nám předvedla kadeřnice Marcela Krausová. Nejlépe se tento drdol bude tvořit s dlouhými vlasy, minimální délkou je tedy mikádo na ramena. Jak docílit nekonečného objemu? Základem je si vlasy natočit pomocí kulmy nebo žehličky a podpořit je sypkým pudrem.

Poté vlasy pročešte a stáhněte do culíku v nejvyšším bodě na temeni hlavy. Vlasy v culíku stočte a obmotejte okolo palce. Vzniklý drdol upevněte gumičkou, tu nadvakrát obtočte. Aby drdol držel tam, kde má, do jeho středu umístěte pinetku. Nakonec stačí drdol ledabyle rozcuchat tím, že povytáhnete pár pramínků. To samé udělejte i okolo obličeje.

Jak si učesat nedbalý drdol, nám ukázali v kadeřnickém salónu Michala Zapoměla.
Autor: Adam Balažovič

Celé mistrovské dílo zafixujte lakem a máte hotovo. Skvělé je to, že účes je variabilní. Pokud budete chtít dodat drdolu eleganci, vlasy jen trochu víc utáhněte a zbytečně drdol nerozcuchejte.

Autor: Lucie Houdková