Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Imunitu posílíte bylinkami, v sirupech chutnají výborně

13. listopadu 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Bojujete také s koncem každého roku s tím, že se členové vaší rodiny necítí dobře a rýma se přesouvá od jednoho k druhému? Potřebujete zvládnout celou řadu věcí a nedostává se vám sil, protože vám není nejlépe? Zaměřte se na to, co můžete pro sebe a své blízké udělat – posílit imunitní systém, aby se vypořádal s nástrahami podzimu. A jděte na to pěkně od přírody.

Že bylinky mají ohromnou sílu a schopnost lidem pomáhat, je bez debat. Jenže v dnešní uspěchané době už málokdo z nás ví, k čemu které jsou. A nebo nemáme čas a prostor je pěstovat ve velkém a ještě k tomu zpracovávat tak, aby nám vydržely a pomáhaly i na podzim a v zimě. Právě tato období přitom patří k nejrizikovějším, s největším výskytem virů a bakterií.

Bylinné sirupy – síla přírody

I konec roku s nízkými teplotami, plískanicemi či sněhem se ale dá v pohodě přežít, a to i za pomoci bylinek, které využívaly už naše prababičky. Na rozdíl od nich to máme jednodušší v tom, že je máme vždy na dosah ruky, třeba v běžných obchodech nebo drogeriích, kam chodíme každý týden za nákupy. Perfektní volbou jsou například MaxiVita Bylinné sirupy, které nabízejí devět pečlivě namíchaných receptur vycházejících z lidového léčitelství. Na výběr tak máte sirupy na kašel pro dospělé i děti s přírodními extrakty z lípy, divizny, jitrocele nebo mateřídoušky. Sáhnout můžete i po bylinném sirupu průduškovém, s rakytníkem, brusinkami nebo s mixem extraktů a vitaminů pro posílení imunity.

Výhodou bylinných extraktů je jasně deklarovaný obsah účinných látek. Ty se totiž v samotných bylinkách či výluhu z nich mohou vyskytovat v různé míře, záleží na místě pěstování, půdě, počasí době a způsobu sklizně a podobně. Standardizované extrakty oproti tomu mají účinné látky vždy stejně, i v tom tedy tkví síla MaxiVita bylinných sirupů obohacených i vitaminy a minerálními látkami.

Čím posílit imunitu?

Právě vitaminy a minerální látky také posilují náš imunitní systém. Z vitaminů jsou to především ty s označením B, C a D, z minerálních látek pak zejména zinek. Právě kombinace vitaminu C a zinku je velmi oblíbená a v doplňcích stravy MaxiVita ji najdete v různých formách i s přídavkem dalších účinných látek, které váš organizmus během podzimu rozhodně ocení. Za pozornost stojí třeba doplňky stravy s šípkem, acerolou, echinaceou nebo rakytníkem, tedy opět s bylinnými extrakty.

Pokud přemýšlíte, čím posilovat imunitu vašich dětí, které jsou ve školním či školkovém kolektivu v neustálém ohrožení, vsaďte na dětské vitaminy, které jsou speciálně vyvinuty právě pro dětský organizmus. Odráží tak jeho potřeby a mohou obsahovat kromě vitaminů a minerálů i takové látky, jakou je například kolostrum. Jde o takzvané prvotní mléko u savců, které je první potravou novorozence. Dodává mu vitaminy, minerální látky, stopové prvky, bílkoviny, růstové faktory a protilátky, a stimuluje tak jeho imunitu.

Na dosah ruky, v běžných obchodech a drogeriích. 

Video se připravuje ...