Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dostal se někdy Ladislav Špaček do úzkých a nevěděl, jak se zachovat?

Video se připravuje ...
VIDEO: Igor Březina / BPŽ
14. listopadu 2017 | 06:00

Ladislav Špaček (68) vydává další z dlouhé řady svých knih o tom, jak se správně chovat v každé situaci. Sám Ladislav si prošel situacemi, ve kterých by si jeden nevěděl rady. Na otázku, zda někdy zaváhal a nevěděl, co dělat, ovšem zaznělo jasné a sebevědomé ne.

Doba se mění, ovšem etiketa zůstává, vypadá to, že během let nevykrystalizovala žádná nová pravidla, která by přinesla změnu v této oblasti. „Napsal jsem už dvaadvacet knih a v některých z nich je třeba jisté věci opakovat. Spodní knoflík na saku se nezapíná už od vévody z Windsoru a brambory se krájely vidličkou před dvaceti lety i dnes. Pravidla jsou stálá a fixní,“ řekl nám Ladislav Špaček.

Pokud ovšem nemáte s kým jít na oběd nebo na kávičku, klidně můžete sáhnout po knize, ta vám bude dělat dobrého společníka. „Jiří Guth-Jarkovský připouští knihu při stolování, ale pouze pokud sedíme u stolu sami. Jakmile se přinese jídlo, musíme knihu odložit. Sáhnout po ní můžeme opět mezi chody.“ Klidně sáhněte i po časopisu, Blesk pro ženy vám jistě poslouží jako zábavná společnice!

Video se připravuje ...