Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Rukavice, šály a čepice: Praktické a stylové módní doplňky

17. listopadu 2017 | 06:00

V zimě je důležité se hlavně pořádně zahřát. Chlad k vám rozhodně nepustí teplé čepice, šály a rukavice. S kterými letos nešlápnete vedle?

Rukavice se letos nosí dlouhé, takže se nemusíte bát vzít si třeba tričko s krátkým rukávem, rukavice si natáhnout až po lokty. Zima vám nebude. Také z materiálů si určitě vyberete. Tuto zimu chybu neuděláte s rukavicemi ze semiše, kůže, koženky či vlny. Rukavice jsou často zdobeny chlupatými bambulkami nebo zipy. Pokud chcete opravdu zajímavý kousek, zkuste si koupit rukavice nebo čepici s nášivkami květin nebo kovovými aplikacemi v podobě drobných kamínků.

Nejvíce tepla uniká právě přes hlavu, proto je čepice opravdu důležitá. Na zimu jsou nejlepší pletené čepice. Nebojte se ani čepic s chlupatými bambulkami nebo třpytivými ozdobami. Právě čepicí můžete dotvořit celý svůj styling, a tak – pokud se vám nehodí právě pletená čepice – pořiďte si alespoň klobouk, ozdobnou čelenku nebo baret, který letos naleznete v mnoha obchodech.

Za zmínku stojí česká značka Deers, která vyrábí brože jelenů a nově i laní. Ve spolupráci se značkou Kama se tato značka zapojila i do tvorby kvalitních vlněných čepic, na kterých se objevují právě jejich brože, které se dají snadno odepnout. Takové čepice jsou i ideálním dárkem nejen na Vánoce.

Deers.cz, 1760 Kč
Autor: archiv firem

Nakonec tu máme šály. Jako by chlupatin nebylo nikdy dost. Číslo jedna jsou letos totiž nejen kožešinové koule na čepicích, barevné chlupaté kabátky, ale i kožešinové šály. Pokud se vám tyto kousky nezamlouvají, tak jako každý rok jsou trendy i jednoduché šály, třeba s kostkovaným vzorem. Pokud se vám naopak líbí, rozhodně nenoste všechny tyto kousky dohromady.

V naší fotogalerii si určitě každý vybere svůj nový kousek:

Podívejte se na několik možností, jak uvázat šálu:

Video se připravuje ...
Styl od A do Z: 6 skvělých způsobů, jak si uvázat šálu! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Autor: Markéta Tošnarová