Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

8 kabelek, které by měla mít každá žena: Patří mezi ně psaníčko i batůžek

15. listopadu 2017 | 06:00

Žádné ženě nesmí chybět pěkná kabelka. Máte doma pouze jednu, kterou nosíte všude, nebo vlastníte tolik kabelek, že už ani nevíte, kam je dávat? Díky našemu průvodci už vám nebude chybět kabelka pro žádnou životní příležitost.

Začněme popořadě. Nejdůležitější kabelkou je ta, kterou můžete nosit do práce, a jelikož ji využijete téměř každý den, měla by být kvalitní. Investici do kožené kabelky oceníte, vydrží vám totiž spoustu let. Taková kabelka by měla být co nejjednodušší a v neutrálních barvách, které se hodí ke všemu – jako jsou černá, šedá, hnědá nebo béžová.

Kvalitní kožené kabelky koupíte třeba v obchodech Coccinelle, Furla nebo  Longchamp. Pokud toužíte po kabelce, která bude nejen kvalitní, ale i originální, podívejte se třeba na novou kolekci od Dany Morávkové pro značku Elega. Pokud nemůžete do kabelky tolik investovat, určitě uvítáte kožené kabelky z obchodních řetězců Mango nebo Zara.

Dále se přesuneme k praktičnosti. Taška s dlouhým popruhem, kterou nemusíte držet v ruce, se nazývá crossbody. Dá se nosit jak přes tělo, tak jen na rameni. Nejpraktičtější a stylovou kabelkou je vak. S crossbody kabelkou má společný dlouhý popruh a mnohem snáze se do něho dostanete. Letošní rok jsou hitem vaky se zdobením. Také je ideální variantou pro ty, kdo nechtějí nosit batůžky. Batůžek je také velmi praktický a dnes ho zakoupíte v elegantních verzích. Skvěle vypadají typy  kožené či koženkové. A věřte, že batůžek neužijete jen na výlety.

Zoot, 2699 Kč
Autor: archiv firem

Barevná kabelka by vám také neměla chybět. Zkrátka si kupte jednu ve své nejoblíbenější barvě. Užijete ji zejména ve dnech, kdy se navléknete celá do černé barvy. Rozšoupnout se můžete ještě víc, a to tak, že si pořídíte kabelku, která bude výrazná a zdobená. Může na sobě mít výšivky, nejrůznější potisky nebo vybíjení. Nekombinujte ji však s dalšími výraznými kousky a ve zbytku outfitu se držte při zemi.

Od větších kabelek k těm nejmenším – k psaníčkům. Psaníčko nemusí zahrnovat pouze malinké formální třpytivé kabelky, které se hodí k formálním šatům. Naopak byste doma měla mít i psaníčko určené nejen na večer, ale také na denní nošení. Tato psaníčka jsou méně zdobená a jsou větší. Vybírejte jednoduchý kousek, aby se vám hodil ke všemu. Večerní psaníčko je menší a často zdobené. Využijte toho a pořiďte si takové, které bude definovat váš styl. Snadno s ním ozvláštníte i ty nejjednodušší šaty, pokud však máte v oblibě šaty zdobnější, bude lepší si pořídit psaníčko jen s mírným zdobením, třeba třpytivé nebo se stříbrnými či zlatými flitry.

Nakonec tu máme víkendovou tašku. Ta je větší a velmi praktická, využijete ji nejen na víkendové výlety na chatu. Pořiďte si takovou, která má vedle krátkých popruhů i ten dlouhý, aby se taška dala snadno přehodit přes rameno.

Ve fotogalerii naleznete náš výběr kabelek:

 

Podívejte se na novou kolekci kabelek Dany Morávkové:

Video se připravuje ...
Podívejte se, jaké kabelky pro vás navrhla Zdena z Ordinace • VIDEO: Adam Balažovič/ bpž

Autor: Markéta Tošnarová