Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

6 důvodů, proč si konečně pořídit myčku

8. listopadu 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Stále ještě myjete své nádobí v ruce? A nebylo by lepší využít čas strávený nad talíři a hrnci s houbičkou v ruce pro rodinu? Myčka se v uplynulých dvaceti letech stala nedílnou součástí řady českých domácností, ve kterých je zapínána i několikrát denně. Pojďme se podívat na 6 důvodů, proč si ji pořídit.

1 – Šetří čas

Nedávná studie expertů z univerzity v německém Bonnu měřila, kolik času stráví člověk při mytí nádobí, které by se vešlo do jedné myčky. Výsledek vás překvapí: umýt nádobí trvalo v průměru 71 minut, zatímco naplnit a opět vyklidit myčku zabralo pouhých devět minut. Při ručním mytí by tak člověk ročně strávil nad dřezem neuvěřitelných 18 dní čistého času.

2 – Šetří peníze i přírodu

Počáteční investice do myčky je věc, která stále odrazuje řadu potenciálních uživatelů, ale vězte, že se vám tento užitečný přístroj brzy začne rentovat. Průzkum expertů z univerzity v Bonnu dokázal, že jedno mytí v myčce spotřebuje v závislosti na zvoleném programu 13 až 27 litrů vody. Umytí stejného množství nádobí v ruce si pak vyžádá přibližně 130 litrů vody. Ročně tedy myčka ušetří spoustu prostředků, nemluvě o ekologickém aspektu věci – proč zbytečně plýtvat pitnou vodou?

3 – Šetří místo

I menší myčka vám může v kuchyni ušetřit spoustu místa. Špinavé nádobí se již nehromadí ve dřezu či na kuchyňské lince, kde kromě nehezkého pohledu způsobuje také zápach. V myčce je nádobí úhledně srovnáno a uloženo mimo dosah očí i nosu. Ve chvíli, kdy je myčka plná, stačí zvolit správný program a za chvíli je vaše nádobí opět čisté.

4 – Prospívá hygieně

Vydrží vaše ruce vodu o teplotě 60 stupňů a vyšší? Právě při takové teplotě jsou zlikvidovány bakterie na nádobí. Myčky jí dosáhnou snadno, a vaše nádobí je tak vždy hygienicky čisté, což je důležité zvlášť pro děti. Bakteriím se daří ve vlhkém prostředí, tedy v houbičkách a hadřících, které běžně používáme při mytí nádobí. Díky nim a nižší teplotě, kterou oproti myčce vydrží naše ruce, dochází k jejich přenosu na zdánlivě umyté nádobí, odkud se mohou dostat do našeho těla.

5 – Nádobí umyje důkladně

Myčka důkladně omyje nádobí ze všech stran a také ho umí vysušit. Stačí zvolit moderní čisticí tablety, které jí s prací pomohou, například Finish Quantum Max. Je účinný i při nízkých teplotách, pojí v sobě funkce soli proti vodnímu kameni i leštidla na nádobí, skvěle odstraňuje mastnotu a také zajistí vysoký lesk.

6 – Snadno se čistí

Udržovat myčku čistou je dětsky snadné. Už proto, že se její vnitřek společně s nádobím vždy důkladně umyje. Pokud myjeme nádobí v ruce, musíme se také postarat o dřez – zbavit se zbytků jídla, mastného povlaku a tak dále. Při mytí se navíc zašpiní kuchyňská linka, kterou je nutné posléze očistit, což je další ztráta času. Myčka se o vše postará sama, můžeme jí také pomoci vhodně zvolenými čisticími prostředky. Čistič myčky Finish odstraňuje minerální nánosy uvnitř, včetně těžko dosažitelných částí typu topného tělesa nebo ramen s tryskami. 

Advertisement