Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

První republika: Podaří se zachránit unesenou Irenu?

Video se připravuje ...
Klára si přijde k Magdaléně půjčit peníze
VIDEO: Česká televize
20. října 2017 | 06:00

Klouda unesl Irenu a celá rodina se snaží přijít na způsob, jak ji najít. Jako tradičně se všichni nedokážou shodnout na jednom řešení situace. Jaroslav se rozhodne pro rázný postup, se kterým ovšem zbytek rodiny nesouhlasí.

Jaroslav nehodlá jen tak sedět v koutě a čekat a rozhodne se dát inzerát o únosu do novin – toho, kdo Irenu najde, čeká bohatá odměna. Policie není jeho nápadem nadšena, protože se jí hromadí desítky falešných stop, kterými se musí probírat, a ztrácet tak drahocenný čas. Stejně tak se nápad nezamlouvá ani zbytku rodiny a začíná to vřít.

Vladimír hledá Krále, který se po únosu vypařil. Najde ho v Mechanice. Nic neví, jen nechce donekonečna vysvětlovat policii, že je nevinný. Tuší, že se mu Klouda ozve, mohl by tak zjistit, kde je. Domluví s Vladimírem, že raději bude jednat sám, aby ho nevyplašil. Král se ke Kloudovi nakonec dostane, zjišťuje, že Irena je v pořádku, ale Klouda není vůči Královi naivní. Ví, že mu jde o odměnu vypsanou na něj v novinách. Dojde ke střetu. Ve vile Valentů zvoní telefon. Klouda chce za Irenu půl milionu. Sežene rodina peníze, nebo se pokusí Irenu osvobodit jinak?