Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kvůli krvácení do mozku přišel o půlku hlavy. Mohly za to energetické nápoje!

8. ledna 2023 | 06:00

Pro některé jsou energetické nápoje jediným způsobem, jak přežít celý den. Málokdo si však uvědomuje, jaký dopad mají na lidské tělo. Své o tom ví Austin, kterému nadměrná konzumace způsobila krvácení do mozku. 

Kvůli změně zaměstnání a pravidelnému dojíždění byl Austin často unavený a jeho „záchranou“ byly právě energetické nápoje. Jeho žena Brianna se jen pár dní před narozením jejich společného syna dozvěděla, že Austin skončil v nemocnici. „"Bylo to, jako by se můj život rozpadl na malé kousky. Nejhorší bylo, že jsem nevěděla, co se Austinovi stalo,“ vzpomíná jeho žena. 

VIDEO: Pět nejděsivějších epidemií v moderních dějinách lidstva:

Video se připravuje ...
Pět nejděsivějších epidemií v moderních dějinách lidstva • VIDEO: Videohub

Po dvouhodinové jízdě do nemocnice se dozvěděla, že její manžel musel podstoupit operaci kvůli krvácení do mozku. Důvod? Lékaři dospěli k závěru, že tato hrozná událost byla způsobena jeho nedávnou nadměrnou spotřebou energetických nápojů. Austin musel podstoupit dvě operace mozku. Následovaly mrtvice, záchvaty, otoky a další nepříjemné věci, na které nebyla Brianna připravená. „Seděla jsem u jeho lůžka a modlila jsem se, aby byl v pořádku. Nezajímalo mě, že to bude těžké, jen jsem chtěla, aby to vydržel a abychom byli spolu,“ vypráví Brianna. 

 

Brianna se však musela připravit na svůj porod. „Bylo to tak těžké. Tak moc jsem si přála, aby byl u toho Austin se mnou. Aby byl u toho, když budeme vítat svého syna,“ vzpomíná Brianna. Po narození jejich syna se však stal zázrak – Austin se probudil. Následovaly další operace, které měly Austinovi zachránit život. Za necelé dva měsíce na tom byl Austin mnohem lépe a mohl konečně vidět svého syna. „Cítila jsem, jak se mi do života vrací štěstí,“ popisuje první setkání Austinova žena.

Po nějaké době byl Austin propuštěn. Přestože je na tom lépe, neustále musí podstupovat lékařské prohlídky a testy. „Každý den se probouzím, abych se postarala o svého manžela. Připravuji jídlo, pomáhám mu s osobní hygienou a k tomu se starám o naše osmiměsíční dítě,“ vypráví Brianna. Přiznává, že je unavená a není to pro ni jednoduché, ale ví, že musí bojovat, aby se jednoho dne Austin zotavil. „Nikdy to nevzdám, protože láska je nezištná a já Austina miluji více než život,“ ukončuje své vyprávění Brianna.

 

Autor: Aneta Pařízková