Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

10 základních kousků podzimního šatníku. Užijete je ve 20 i ve 40 letech!

  • Na podzim využijete zejména vrstvení.
    22. září 2019 | 06:00

    Tyto základní kousky oceníte zejména, když přijde podzim. Díky nim už nebudete mít problém s měnícími se teplotami. Navíc jsou všechny kombinovatelné a nepodléhající módním trendům.

    Doporučujeme vám, abyste si pořídila deset kousků, díky nimž budete celý podzim šik a nebudete mít problém s vrstvením oblečení. Máte je všechny? 

  • Kožená bunda

    Nejlépe se kombinuje černá bunda, letos však frčí i výrazné barvy, zejména červená a hořčicově žlutá. Vhodně poslouží jak pravá kůže, tak koženková varianta. Koženou bundu unosíte celoročně. Jedná se o opravdový základ každého šatníku. V zimě ji pak můžete obléct třeba pod vlněný kabát. Kreativitě se zkrátka meze nekladou.

    3660345:gallery:true:true

  • Rolák

    Při výběru roláku klaďte důraz zejména na materiál. Nebudeme vám lhát, nejúžasnějším materiálem, který je příjemný a zahřeje, je samozřejmě kašmír, který je ale opravdu drahý. Levnější jsou vlněné svetry, které mají stejnou funkci, jen musíte vyzkoušet, aby vás nekousaly. Svetr by měl obsahovat alespoň 50 % vlny či kašmíru, menší podíl je zanedbatelný a na materiál pak nemá takový vliv. Je také důležité vědět, jak se o svetry správně starat, aby nebyly vytahané nebo nezačaly žmolkovat. 

    3660346:gallery:true:true

  • Trenčkot

    Tato klasika je nezaměnitelná. Trenčkot neboli pršiplášť, do něj se opravdu vyplatí investovat. Na zimu ho určitě odložíte, ale na jaře ho opět nebudete chtít dát z ruky. Nejvhodnější barvou pro kombinování je béžová, pokud však chcete být jiná, na výběr je mnoho barev, tento podzim třeba khaki a červená.

    3660354:gallery:true:true

  • Černé kalhoty

    Černé kalhoty by obecně neměly v žádném šatníku chybět. Podle sebe si zvolte, zda unosíte ty elegantnější, nebo v uvolněnějším stylu, třeba černé džíny. Když nebudete vědět, co si vzít na sebe, vždy po nich sáhnete. Stylovou kombinací může být třeba jejich spojení s chelsea boots, béžovým trenčkotem a kloboukem.

    3660352:gallery:true:true

  • Chelsea boots

    Chelsea boots neboli pérka, kotníkové boty, které unosíte zkrátka ke všemu. Jejich jednoduchost zajišťuje snadné kombinování. Záleží už jen na vás, zda si zvolíte ty na podpatku, nebo bez. Nejlépe se dají využít ty v černé nebo hnědé barvě.

    3660353:gallery:true:true

  • Oxfordky

    Tyto stylové polobotky seženete v nejrůznějších variantách. Letos se nosí zejména ty s vyvýšenou podrážkou nebo s kožešinovou aplikací. Dobře vypadají třeba s ohrnutými nohavicemi, kdy vyniknou vaše kotníky. Oxfordky unosíte jak ke kalhotám, tak k sukním.

    3660350:gallery:true:true

  • Teplejší šaty

    Jednoduché teplejší šaty bez vzorů se dají úžasně kombinovat. Skvěle vypadají s koženou bundou, kožešinovou vestou, kterou stačí přepásat páskem, ale i s trenčkotem. Doporučujeme zakoupit si ty s delším rukávem, do chladna jsou rozhodně praktičtější.

    3660385:gallery:true:true

  • Vesta

    Vesta, ať už prošívaná, nebo chlupatá, vám ochrání záda před prochladnutím. Pěkně vypadá zejména, když si pod ni obléknete svetr. Nezavrhujeme však ani trendy kombinaci s koženou bundou, kdy vestu jednoduše na bundu navrstvíte.

    3660349:gallery:true:true

  • Šála

    Šálu nebo velký šátek vybírejte opět podle materiálu, kašmír a vlna jsou favorité, kteří vás provedou nejen podzimem, ale i celou zimou. Šálu můžete přehodit přes koženou bundu nebo svetr. Zapomeňte na šedé a černé barvy, kupte si nějakou výraznou, která rozzáří chmurné podzimní dny a bude vám ladit třeba s červenou nebo vínovou rtěnkou.

    3660348:gallery:true:true

    Video se připravuje ...
    Styl od A do Z: 6 skvělých způsobů, jak si uvázat šálu! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Klobouk

    Ať už prší, nebo je větrno, klobouk vás spolehlivě ochrání. Letos můžete klobouk nahradit třeba i trendy baretem, který se objevuje téměř ve všech obchodech. 

    3660351:gallery:true:true

Autor: Markéta Luštincová
Diskuse ke článku
.