Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Trápí vás pupínky v obličeji? Co doopravdy znamenají a jak se jich zbavit?

  • Problémy s akné má v určité fázi života asi každá žena.
    1. září 2017 | 06:00

    Někdo by možná řekl: obyčejné akné. Ano, ale proč se vytvoří zrovna na tomhle místě? Je to náhoda? Není, alespoň ne podle téhle teorie: jednotlivé části obličeje zastupují tělesné orgány, které vám tímto dávají najevo, že něco není v pořádku. Přečtěte si, co vám tělo prostřednictvím pupínků říká a jak je odstraníte jednou provždy.

  • Pupínky na čele

    ...
    Autor: shutterstock.com

    Zdravé jídlo a dostatečná hydratace jsou pro naši pokožku snad ještě důležitější než všechny kosmetické prostředky. Jenže pokud nedodržujete právě tyto dvě zásady, projeví se to na vašem čele. Tato oblast je spojena se žaludkem a močovým měchýřem, takže akné na čele může značit, že jste povolili uzdu svému jídelníčku a stravujete se poslední dobou nezdravě, že jste dlouhodobě ve stresu, máte nějakou potravinovou intoleranci nebo je vaše tělo dehydratované. Stačí se podívat na puberťáky a bude vám jasné, že brada je hlavním centrem pro hormony. A jakmile dochází k nějakým změnám, projeví se to právě akné, které tam vyskáče. Nemyslete si, že jakmile se cítíte dospěle, že je s hormonálními změnami konec, ty se ve vašem těle budou odehrávat celý život, ačkoliv nejvíce se to bude projevovat ve dvaceti a třiceti.

    Chcete se zbavit pupínků? Poradíme vám jak v našem videu:

    Video se připravuje ...
    Jak se zbavit akné? • VIDEO: Moje zdraví/Markéta Tošnarová

  • Pupínky na bradě

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Brada je ovšem spojena také s tlustým střevem, takže pupínky mohou ukazovat na potravinovou alergii nebo špatnou stravu. Zkuste přidat více vlákniny a akné by se mělo postupně vytratit.

    Chcete vědět, co znamenají pupínky na ostatních partiích obličeje? Čtěte v článku na mojezdravi.cz.

     

Autor: Kateřina Erbsová/Moje zdraví
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...