Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

První republika: Vražda hned v prvním díle nové série! Kdo koho miluje a nenávidí?

Video se připravuje ...
Pokračování První republiky se blíží!
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
24. srpna 2017 | 19:58

Fanoušci dobového seriálu První republika se brzy dočkají pokračování. Už 8. září můžete na České televizi vidět první díl. My už jsme ho viděly a víme, co vás čeká. Tohle vám prozradíme. 

Děj druhé série se odehrává po osmi letech, tedy v roce 1928. Jaroslav Valenta v podání Jiřího Vyorálka je předčasně propuštěn z vězení a vrací se zpět domů. Klára žije s jeho bratrem Vladimírem, který také vede rodinnou firmu. Hned v prvním díle se Jaroslav seznámí s jejich pohlednou služebnou Marií, kterou hraje Kristýna Liška Boková, a od první chvíle je jasné, že tihle dva jsou si navzájem velmi sympatičtí. 

Z Jaroslavových dcer jsou už dospělé slečny. Irena závodí v autech, i když je to jinak čistě mužská záležitost, a vzdoruje Kláře, Vladimírovi i celé společnosti. Hned v prvním díle uvidíte, jak nebezpečný její koníček je. Navíc se pak sblíží s mužem, o kterém nemá ani tušení, jak moc by mohl být nebezpečný.

Eliška je pravý opak. Studuje medicínu a vdala se za svou dětskou lásku Vojtu. Jenže v prvním díle má vizi, podle které usoudí, že Vladimír je zodpovědný za smrt jednoho muže. Dospělou Irenu hraje Anna Fialová, Elišku nepříliš známá Brigita Cmuntová. 

Anna Fialová hraje dospělou Irenu Valentovou
Autor: profimedia.cz

Do děje zasáhne i mnoho nových postav. Například Jan Anderle (Vladimír Polívka), mladý poručík a automobilový závodník, který se zamiluje do Ireny, nebo Hans von Lippi (Stanislav Majer), tvrdý obchodník z významné německé rodiny.

My vám ještě prozradíme, že hned v prvním díle dojde k vraždě, a tak je více než jasné, že o napětí a intriky rozhodně nebude nouze. Podle režiséra Bisera A. Arichteva je druhá série o hodně temnější. Láska, která hrála v první sérii velkou roli, je tentokrát poněkud v pozadí. Máme se rozhodně na co těšit!

Autor: red