Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zuzana Belohorcová na Floridě dělá manželovi a dětem hospodyni i uklízečku!

Video se připravuje ...
VIDEO: Adriana Krátká / BPŽ
24. srpna 2017 | 06:00

Zuzana Belohorcová (41) přijela na léto s rodinou domů a objevila se na skok i v Praze. S rodiči přišla oslavit narozeniny kubánské restaurace. Zjistily jsme, jak tráví čas v Americe, jaký má vztah se svými rodiči a proč je v Miami tak spokojená.

Zuzko, vy jste dneska dorazila s rodiči?
Ano, dorazila, protože rodiče milují Kubu a všechno, co je kubánské. Je to jejich nejoblíbenější kus světa. Když za námi přijedou na Floridu, tak nikdy nevynecháme Little Havanu, kde mají každý poslední pátek v měsíci kubánskou párty, takže vždycky zajdeme na mojito a tatínek miluje doutníky, takže si zakouří doutníček.

Když jste dospívala, dovedla byste si představit, že jdete s rodiči na párty?
Byl to vždycky můj sen, jít s rodiči na párty, a splnilo se mi to. Rodiče byli úžasní v období naší puberty. Mám ještě dvě sestry, byly jsme velké parťačky a chodily všude spolu. Maminka byla nejlepší, vždycky čekala, až se trochu upravíme, a musely jsme se přijít ukázat, jestli takhle můžeme. Když se jí to zdálo nedostatečné, tak nás poslala to ještě trochu vyšperkovat. Moje spolužačky milovaly moje rodiče, nosily si z domova k nám věci a u nás probíhaly základní přípravy.

Podívejte se, proč jsou Zuzanini rodiče rádi, že jejich dcera bydlí na Floridě:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Jak často za vámi létají rodiče do Ameriky?
Každou zimu u nás tráví dva měsíce. Jsem strašně ráda, protože přelety jsou trochu náročné v jejich věku, ale vidím na jejich zdraví, že jim pobyt u moře pomáhá. Milují Miami, mají to tam snad už všechno křížem krážem prochozené. Milují pláže, vědí, kde jim chutná jídlo, a vyhovuje jim styl života na South Beach. Jsme taková malá vesnice, život je tam hrozně jednoduchý a já bych neměnila. Samozřejmě se ráda vracím do Žiliny i do Prahy, ale Miami je pro nás nejlepší. Každý den můžeme být na pláži nebo v bazénu, a když přijedeme sem, tak nám to chybí. Dětem to vynahrazujeme jinak, bereme je do lesa, děláme různé túry a chodíme po hradech a zámcích, do zoo. Chceme, aby měly program pestrý. Pro mě to není žádná dovolená, jsem s dětmi každý den a občas je to náročné, už se těším, až přijedeme do Miami, půjdou do školy a do školky a já si udělám trochu čas sama na sebe.

Jak vypadá váš den v Americe?
My jsme se s manželem dohodli, že si budu všechno dělat sama. Nemám žádné uklízečky ani paní, která by mi pomáhala s domácností, jsem přesvědčená, že si to všechno udělám nejlépe sama. Jsem na pořádek hodně zaměřená, takový okresní hygienik. Každý den vařím dětem čerstvé jídlo, dávám jim ho do školy a do školky s sebou. Strava musí být pestrá. Starám se o domácnost, rodinu, aby všechno měli. Manželovi poskytuji kompletní servis, aby byla snídaně, obídek i večeře. Dále se hodně věnuji dceři, protože bude nastupovat do druhé třídy. Je velmi šikovná a já jsem moc ráda, protože je to částečně i moje zásluha, protože se jí opravdu věnuji a učím se s ní. Já nemám angličtinu úplně stoprocentní, takže když si mě zavolala její třídní učitelka a řekla mi, že je s ní maximálně spokojená a že patří mezi nejlepší žačky, tak mi spadl obrovský kámen ze srdce. Je to pro mě ta největší odměna.

Naplňuje vás dělat hospodyňku a starat se o děti?
Já už mám své odžito. Je hezké přijet sem a jít na párty, ale já si žiju teď jiným životem, pohodovějším. Možná někomu bude připadat monotónní, ale mě nesmírně naplňuje. Čas, který věnuji dětem a rodině, mi děti oplatí tím, že budou šikovné, vzdělané a připravené do života tak, že se o sebe dovedou postarat a nebudou spoléhat na to, co jim dají rodiče. Pevně věřím, že se podaří vychovat je tak, aby si samy dokázaly najít své místo na světě.

Myslíte si, že odstěhování se do jiné země vás jako rodinu stmelilo?
Určitě. Někdy si kliknu na bulvární stránky a vidím, jak všechna manželství krachují, každý se rozvádí. My jsme pořád spolu a možná by mnohé víc potěšilo, kdyby se nám nedařilo, ale nám se daří, klape nám to a jsme zdraví. To, že žijeme v cizí zemi a více spoléháme jeden na druhého, nás opravdu stmeluje. Jako v každé rodině občas přijdou chvilky vyčerpání, kdy nemáme nervy na děti, občas je i křik, ale myslím si, že dětem poskytujeme takové zázemí, jaké jsme měli my. Já mám skvělé rodiče a děkuji jim za to, co mi do života dali. Celý život žili pro nás, teď zase pro vnoučata a já bych to tak chtěla taky.

Myslíte si, že to, že vaše děti vyrůstají v Americe, je zformuje jinak než prostředí, v kterém jste vyrůstala vy?
Nemyslím si. Každé léto jezdíme sem a ony poznají jak rodný kraj mého manžela na Moravě, tak můj na Slovensku. Vidí rozdíly v lidech a způsobu života. Chtěla bych je aspoň jednou vzít na Vánoce sem, je to tady tradičnější.

 

 

Video se připravuje ...