Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dana Morávková: To, co bude Zdena prožívat v Ordinaci, bych nikdy nechtěla zažít

Video se připravuje ...
Dana Morávková: To co bude Zdena prožívat v Ordinaci, bych nikdy nechtěla zažít
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
16. srpna 2017 | 06:00

Nové díly oblíbeného seriálu Ordinace v růžové zahradě už se natáčejí a Zdena v podání Dany Morávkové (46) bude mít novou dějovou linku. Problém domácího násilí je třeba řešit a Dana doufá, že by mohl Zdenin příběh pomoci těm ženám, které se v takové situaci nacházejí.

Nedávno jste se vrátila z dovolené s rodinou. Jak jste si to užili?
Užili jsme si to moc, nejdřív jsme byli týden v Chorvatsku a potom ještě pár dní v Rakousku a jezdili jsme na kole. Jezdíme tam pravidelně, už jsme tam byli letos asi popáté. Máme tam rádi jedno místo v Korutanech u jezera a jsme tam moc šťastní.

Viděla jsem nějaké fotky, vypadala jste neuvěřitelně mladě bez make-upu a ve sportovním!
Když jdeme do lesa nebo jdu cvičit, na kolo, tak se opravdu nemaluji. A vážím si vašeho komplimentu.

Jak dlouhé túry jezdíte?
Já rozhodně nijak nešílím, jsem typ cyklisty, který se zastavuje, fotím si kytky a hezkou architekturu. Manžel se synem, ti si dávají do těla! Já nedám víc než čtyřicet kilometrů za den.

Každý rok se vracíte na to stejné místo – co vás tam tak táhne?
Já a manžel máme moc rádi tradice a myslíme si, že by se měly dodržovat. Když jsme si tohle místo u korutanského jezera našli, tak jsme si slíbili, že se tam budeme vracet – a je jedno kdy. Teď to zase vyšlo na mé narozeniny, takže jsem tam slavila už asi popáté.

Podívejte se na vyprávění herečky o tom, jak ji Dejdar s Vackem mučili:

Video se připravuje ...
Jak mučili přímo před televizní kamerou Danu Morávkovou? • VIDEO: Adriana Krátká/BPŽ

Teď už jste zase zpět v pracovním procesu, seriál Ordinace v růžové zahradě začne novou sezonu. Máte novou dějovou linku?
Scenáristé mi vymysleli krásnou linku, ale po pravdě řeknu, že bych to nechtěla žít. Bude to velice dramatické, vážné a smutné, ale jako herečka si lebedím, protože budu mít co hrát. Teď budeme natáčet s Jánem Jackuliakem, který hraje mého přítele hokejistu. Vrátili jsme se z Ameriky, kde ho měli operovat a pomoci mu po vážném zranění. Ovšem když mu nepomohou v Americe, tak už mu nepomohou nikde na světě, takže se vracíme i s dětmi Toníčkem a Haničkou. Také budu, jako Zdena, dál partneřit s Honzou Čenským, který hraje mého manžela Davida.

Viděla jsem nějaké ukázky a vypadá to, že budete řešit nějaké domácí násilí, je to tak?
Ano, právě proto říkám, že je to linka velmi vážná, možná se týká i některých žen, které se na nás dívají. Nechtěla bych to žít, ale těším se na to, co scenáristé vymyslí, a těším se na to hraní.

Myslíte si, že můžete pomoci ženám, které v podobné situaci jsou, k tomu, aby se odhodlaly s tím něco udělat?
Pevně doufám, že ano. Přečetla jsem na toto téma mnoho knížek a viděla hodně reportáží. Když se bude na Ordinaci dívat žena, která něco podobného prožívá, stydí se to přiznat, a zjistí, že není v takové situaci sama, a třeba se Zdena zachová tak, že jí to pomůže a poradí, tak to by se mi splnilo přání.

Konzultujete třeba se specialisty, jak hrát přesně takovouhle roli?
Mě vede scénář a scenáristé konzultují tyhle věci se specialisty. Já jsem herečka a musím umět zahrát všechno na světě, ale nemusím to prožívat.

Video se připravuje ...