Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Velký zadek, malá prsa? Podívejte se na ženy, které neřeší ideál krásy!

14. srpna 2017 | 06:00

Když fotografce Julii Busato věnoval přítel figurínu, uvědomila si, že má potenciál vytvořit něco speciálního. Použila ji jako nástroj k převrácení standardů společnosti. Chtěla ukázat, že každý člověk je zajímavý a krásný bez ohledu na to, jaké má postavu nebo styl. 

Každá osoba, která se dobrovolně svlékla, ukázala, jak to vypadá, když její postava nebo styl neodpovídají normám očekávaným od společnosti. "Každý člověk má svůj osobní příběh a jeho rozmanitá krása je nádherná. Všechno je hlavně o tom, že se ve své kůži cítíte dobře," vypráví fotografka. 

Julia chtěla, aby každý viděl sílu lidí, která z nich vyzařuje, když přijmou, kdo doopravdy jsou. Ženy na fotografiích nejsou modelky. Jsou to obyčejné bytosti, které figurínu používají k tomu, aby vyjádřily své osobní příběhy a dokázaly, že i přes nástrahy osudu jsou samy šťastné a samy se sebou spokojené. "Jejich vyprávění je často velice emotivní. Týká se jak fyzických, tak psychických problémů. Dávám jim možnost, aby se o své trable podělily, a samy sebe tak vyléčily," dodává Julia. 

Nahlédněte do fotogalerie:

Autor: Aneta Pařízková