Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

4 skutečné důvody, proč vám ještě nikdy neřekl: Miluji tě

  • 13. srpna 2017 | 06:00

    Cítit lásku je vzrušující, opojné, povznášející a skutečně úžasné, zvláště když to oba vnímáte stejně. Ovšem blbé je, když tu lásku cítíte jako první a on se pořád ne a ne vymáčknout, jestli vás miluje. A co si budeme povídat, i když se láska vyjadřuje hlavně činy, nedostatek slovního vyznání může způsobit doslova bouři ve vašem srdci. Zde jsou tři hlavní důvody, proč vám ještě váš přítel nevyznal lásku!

  • Protože se bojí, že když to vysloví, nesplní vaše očekávání

    Autor: iStock

     

    Očekávání jsou jednou z nejzávažnějších hrozeb pro vztahy, protože nahrazují otevřenou komunikaci s nevyjádřenými požadavky. Mnozí muži nelžou, když říkají, že své partnerce dosud nevyznali lásku, protože se bojí, že by pak měla velká očekávání, která by nebyli schopni naplnit. A je to možné. Spousta žen a dívek, kterým muž řekne: Miluji tě, najednou začne plánovat až moc konkrétní budoucnost, včetně svatby a podobně. Muži nemají rádi situace, v kterých se cítí pod tlakem. Proto zatím raději mlčí a s vyznáním lásky vyčkávají. Ani omylem to ale nemusí znamenat, že váš partner není ochoten dát vám vše, včetně lásky. Ne, ve skutečnosti vám může dát víc, než jste si představovala. Klíčem je pouze objasnit, kde se právě nachází a jaké jsou jeho záměry.

     

    Takhle vypadá skutečná láska! Podívejte se na tohle video:

    Video se připravuje ...
    Probudil se z kómatu a žena se o něho každý den stará • VIDEO: instagram.com

     

  • Protože zatím necítí, že naplní svou představu lásky

    Autor: iStock

     

    Každý má svou vlastní představu o tom, co znamenají tahle dvě slova. Váš partner je může mít spojená s tím, že láska jsou činnosti a aktivity, které není připraven uskutečnit. A také s tím, co ještě nezažívá zcela naplno. Čím je váš partner čestnější, tím důležitější bude, aby se s vámi cítil tak, aby mohl naplnit svou vlastní definici lásky. V okamžiku, kdy to bude cítit, řekne to. To se nebojte. Takže místo toho, abyste předčasně požadovala tohle vyznání, zjistěte, co pro něj láska konkrétně znamená.

     

  • Protože cítí, že vás prostě nemiluje

    Autor: iStock

     

    Můžete spolu randit, smát se, vyvádět v posteli neuvěřitelné kousky a zažívat báječné okamžiky – přesto to ještě nemusí stačit k tomu, aby vás začal milovat. Může mu s vámi být dobře, ale na to, aby vám řekl: Miluji tě, jednoduše jeho city nestačí. Je snadné předpokládat, že člověk, který vám pravidelně nosí kytky a odhaluje svoji duši, musí být do vás i zamilovaný. Ale být zamilovaný ještě neznamená opravdovou lásku, v níž s vámi ten druhý sdílí prakticky každý aspekt svého života. Ačkoli se o vás zajímá, nemiluje vás. Pravda může samozřejmě bolet, ale je důležité zjistit, zda je jeho srdce zavřené lásce zcela nebo prostě jenom čeká na vhodnou chvíli, aby se otevřelo.

     

  • Protože slova nemusí znamenat absolutně nic!

    Autor: iStock

     

    Jsou muži, kteří říkají, že slovo „láska“ může být bezvýznamné. Milovat můžete Hvězdné války, ovoce, svého psa, rodiče. Milovat můžete všechny tyhle věci, ale rozdíl mezi nimi je obrovský. Jsou muži, kteří jednoduše nechtějí znevažovat lásku jako takovou a její hodnotu vyjadřují tím, co dělají, ne tím, co říkají. Máte-li vedle sebe takového muže, pak jeho činy budou rozhodně hlasitější než prosté „miluji Tě“. „Můžete říct někomu, koho milujete, desetkrát denně totéž a přitom se k němu chovat jako k onuci. Proč to tedy říkat?“ říká třicetiletý Jan v internetové diskusi.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.