Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Spálila jste si obličej? Pomůže maska z ovesných vloček!

Video se připravuje ...
Vyrobte si pleťovou masku z ovesných vloček!
VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ
3. srpna 2017 | 06:00

Konečně se vrátilo pořádné léto. Jenže odpoledne u vody se může krutě vymstít v podobě spáleného nosu. První pomocí může být domácí maska z ovesných vloček, které mají na pleť zklidňující účinky. Věděla jste to?

Opět jsem na vlastní kůži vyzkoušela domácí masku na pleť. Tentokrát z ovesných vloček, jogurtu a medu. Výhodou těchto pokusů je to, že většinou příliš nestojí, vytvoříte si přípravek do pár minut a víte, co do něj dáváte – čili žádná chemie v něm.

Budete potřebovat:

  • 1/3 hrnku ovesných vloček
  • 1/2 hrnku horké vody
  • 1 až 2 polévkové lžíce jogurtu
  • 1 polévkovou lžíci medu

Vločky vsypte do horké vody a nechte je chvilku nasáknout. Poté vmíchejte jogurt a med a promíchejte. Až vám vznikne vláčná směs, nanášejte ji na obličej a nechte působit 15 až 20 minut. Ovesné vločky mají zklidňující a potizánětlivé účinky. Budou tedy dobře působit na spáleniny, ale i na pupínky nebo ekzémy. Po parném letním dni bude maska pro vaši pleť balzámem! Masku můžete použít samozřejmě i na spálená záda.

Můj experiment dopadl nad očekávání dobře a hlavní výhodou je to, že když vám maska zbude, můžete ji sníst! Použila jsem jemné, trochu namleté vločky, díky nimž se maska lépe nanáší, ale když použijete klasické vločky, také to půjde.

Po 15 minutách působení byla pleť hedvábně hladká a neměla jsem ani potřebu použít hydratační krém. Doporučuju nanášet masku studenou, bude mít o to více zklidňující účinek!

Celý postup uvidíte ve videu. Vyzkoušíte ji?

 

Video se připravuje ...
Vyrobte si pleťovou masku z ovesných vloček! • VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ

Autor: Lucie Houdková