Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Od čtyř let si myslela, že je monstrum. Až reakce veřejnosti jí pomohla žít normální život

22. července 2017 | 06:00

Theresa Vandermeer-Diehl (46) žila většinu svého života v depresích. Jako čtyřleté dítě přežila požár domu, ale žhavé plameny jí způsobily popáleniny třetího stupně na neuvěřitelných 65 procentech těla. Od té doby žila v myšlenkách na sebevraždu, až do nedávné doby...

Požár tehdy v roce 1976 patrně založil někdo úmyslně. Nikdy se ale nepodařilo zjistit kdo a proč. Tato strašná nehoda znetvořila Therese tělo i obličej. Když se poprvé uviděla v zrcadle, křičela hrůzou.

Vidět mohla jen díky malým škvírkám, které jí v popáleném obličeji zůstaly. Dívka podstoupila více než 100 operací, které jí pomáhaly poškozenou kůži a jizvy zahladit. Přesto ale byla poškození tak silná, že se Theresa cítila jako monstrum.

Její život byl velice náročný, trpěla depresemi a myšlenkami na sebevraždu. Děti se jí ptaly, proč nosí na obličeji masku. Někteří rodiče před Theresou své děti raději schovávali, aby je nevyděsila.

Se svým znetvořením se Theresa vyrovnávala velice těžce. Svůj příběh se ale i přes hluboké deprese rozhodla zveřejnit a natočila o sobě video. To jí velice pomohlo. Dnes je matkou tří dětí a své zranění považuje za požehnání. Napsala také autobiografii a doufá, že její příběh pomůže dalším lidem, kterým také plameny zasáhly do života. Velkou oporou je Therese v životě její manžel.

Autor: red
Video se připravuje ...