Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ve 26 letech vypadá na 50! Nevzdala se však svého snu a stala se modelkou

Video se připravuje ...
Ještě jí není třicet a vypadá jako babička. Může za to vzácná nemoc
VIDEO: Barcraft
13. července 2017 | 06:00

Když bylo Saře Guerts deset let, diagnostikovali jí lékaři Ehlersův-Danlosův syndrom. Tedy onemocnění tkáně, při kterém nedochází ke tvorbě kolagenu. Touto poruchou trpí jeden člověk z 5000 lidí a neexistuje na ni žádný lék. Sara se ale rozhodla udělat si ze svých předčasných vrásek přednost.

Kolagen není pouze "módním doplňkem". Díky němu zůstává naše pokožka pevná. Když Saře řekli, že trpí touto nemocí, téměř se vzdala svého snu stát se modelkou.

V novém videu pro britskou mediální společnost Barcroft TV přiznala, že tato nemoc byla její největší nejistota. "Na střední škole jsem se snažila zakrývat, nechtěla jsem o tom vůbec mluvit. Žila jsem ve lži," uvedla.

Teprve když jí bylo 20 let, začala sama sebe vnímat trochu jinak. Všimla si jedinečných vzorků, které její tělo vytvořilo, a začala je nazývat uměním. Bylo jí akorát líto, že se snažila skrývat a že na sebe někdy nahlížela jako na ošklivou věc. "Kdybych se mohla vrátit v čase, uklidnila bych své vlastní já a řekla mu, že se nemá vzdávat svých snů," řekla Sara.

Skrývání už tedy není součástí její osobnosti. Dnes je Sara Guerts modelkou a tváří kampaně Love Your Lines, která vyzdvihuje nedokonalosti žen. Nápad se zrodil na základě příběhu, který napsala v roce 2015 a který získal tisíce kladných ohlasů. "Můj příběh nebyl pouze o mně. Byl o milionech dalších lidí, kteří bojují se svými myšlenkami a obrazem svého těla," řekla modelka. 

Modelka, která ve 26 vypadá na 50
Autor: instagram.com

Autor: Aneta Pařízková