Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

9 důvodů, proč muži nechtějí sex. To se budete divit!

  • ...
    12. listopadu 2023 | 06:00

    Těšíte se na vášnivý večer, ale váš partner vám dává neustále košem? Už si ani nevzpomínáte, kdy s vámi chtěl mít sex, aniž byste ho musela pracně svádět? Nemusíte v tom hned hledat nějakou jinou ženu, v posteli se vám to mohlo pokazit hned z několika jiných důvodů. Tady jsou!

    Podle sexuologů má v nějakém období nulovou chuť na sex každý třetí muž. Proč nechtějí sex? A jak to zlepšit, aby na něj zase chuť dostali?

  • Jsou utahaní

    Autor: Profimedia

    „Podívejte se, jaké máme na muže nároky. Celý den se snaží vydělávat peníze, aby zabezpečili rodinu, a doma potřebují odpočívat. Ten smeták, který jim vrazíme do ruky, může přivodit i erektilní dysfunkci,“ říká s vtipným nadhledem psycholožka Laura Janáčková. Tak, jak umíme naložit samy sobě, totiž nakládáme i svým partnerům.

  • Moc pracují

    Autor: Shutterstock

    Psychiatr Sigmund Freud tvrdil, že sexuální energie se dá převést jinam. A tenhle přesun provádí spousta mužů. Jednoduše se dá říct, že se „vybijí“ v práci a na milování pak nemají ani myšlenku, natož sílu. Obzvlášť ambiciózní workoholici jsou schopní pracovat šestnáct hodin denně a nemají čas na hospodu, kamarády, děti ani manželku. Sex je pro ně naprosto nepodstatná záležitost, kterou ze svého života vypustí jako první.

  • Prostě na to nejsou

    Autor: Profimedia

    Druhou nejsilnější skupinu, která plní ordinaci psycholožky a sexuoložky Alex Hrouzkové, tvoří pánové ve středním věku (mezi čtyřicítkou a padesátkou), které milování nikdy moc nebavilo. Divíte se, proč to nebyl problém před lety, ale teď je? Vtip je v tom, že manželkám malinko asexuálních mužů právě v tomhle věku jednak došla trpělivost, jednak mají odvahu s problémem, který je roky trápil, něco dělat, takže své protějšky donutí zajít za odborníkem.

  • Mají doma semetriku

    Autor: Profimedia

    „Partnerka je úspěšná, hodně vydělává, všechno stíhá a pořád má pocit, že bych měl dělat víc věcí a samozřejmě líp. I když ji mám rád, v posteli se jí radši vyhnu. Co kdybych nepodal ten správný výkon, že?“ popisuje padesátiletý Tomáš svou zkušenost. Ve chvíli, kdy vezmeme mužům pocit, že jsou chlapi, po nich těžko můžeme chtít, aby nám mužnost dokazovali pod peřinou.

  • Vzdali to

    Autor: Profimedia

    „Mě už manželka taky nepřitahuje a soulož s ní mi nevyhovuje. Od začátku má daleko menší potřebu sexu než já, takže si radši vystačím sám,“ popisuje svou zkušenost sedmatřicetiletý Adam. I sexuchtiví muži vydrží se doprošovat jen nějakou dobu, pak to vzdají. Někteří si poradí sami, jiní hledají milenky. Adam říká, že jemu se po neustálém odmítání do sexu nechce ani ve chvíli, kdy by jeho žena náladu měla. 

  • Mají hlavu plnou porna

    Autor: Shutterstock

    Někteří muži místo prožívání reality radši sní před obrazovkou, kde si v krkolomné pozici „užívá“ silikonová kráska. Ano, muži závislí na pornu pak paradoxně moc nedají skutečnému milování. Neplní totiž jejich představy. „Některé věci se mnou žena dělat nechce. Orální sex je pro ni třeba úplně tabu. Tak si radši fantazíruju u internetu,“ svěřuje se třiatřicetiletý Radek.

  • Mají jinou zábavu

    Autor: Shutterstock

    Psycholožka a sexuoložka Alex Hrouzková tvrdí, že přibývá mužů mezi dvaceti a třiceti lety, pro které sex není dost silným lákadlem. Prostě jim nestojí za to se snažit. „Místo balení holek a blbnutí v posteli jdu radši na párty, do kina, na výstavu nebo si jedu zasurfovat,“ přiznává třiadvacetiletý Milan. Ve světě nekonečných možností je pro některé pány sex prostě zábava pro chudé, na kterou dojde až tehdy, když se hodně nudí, nebo tehdy, pokud se zamilují.

  • Štve je žena

    Autor: Profimedia

    I když to zní bláznivě, spousta mužů přestane mít chuť na milování, pokud má ve vztahu nevyřešené problémy. Manželský poradce a psycholog Pavel Rataj tvrdí, že přibývá pánů, kteří podvědomě odmítají sex, protože jim to doma neklape. Frustrovaní muži (stejně jako ženy) se večer v ložnici jen těžko jako mávnutím kouzelného proutku uvolní a budou skotačit při sexu.

  • Kolabuje jim tělo

    Autor: Profimedia

    Snížení touhy a takzvaná erektilní dysfunkce můžou být projevem hormonálního problému, vedlejším produktem některých léků, jedním z projevů stresu nebo také nemoci. Často to bývá prvním příznakem například ischemické choroby srdeční, cukrovky nebo třeba cévní mozkové příhody. Na vás je, abyste partnera nenápadně přiměla zajít k lékaři. Nejen kvůli vlastnímu uspokojení, ale hlavně kvůli jeho zdraví.

Autor: red
Diskuse ke článku
.