Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Je vám horko? 4 materiály, ve kterých ho hravě zvládnete!

3. července 2017 | 06:00

Milujete horké letní dny? Ale co si obléct, když teploty přesahují třicítku? Podívejte se na 4 lehké materiály, ve kterých hravě zvládnete parné dny.

Bavlna

Bavlna je velice oblíbeným materiálem. Vyrábí se z vláken bavlníku, jde tedy o přírodní materiál, který se do horkých dnů hodí nejvíce. Bavlna je jemná a měkká na dotek. Umožňuje volný pohyb a také propouští vzduch k pokožce. Vhodná je tedy jak do suchých, tak do vlhkých horkých dnů.

Tip: Bavlněné oblečení se vám může v sušičce srazit, proto ho po vyprání raději zavěste na sušák nebo rovnou na ramínko.

bavlna, Mango, 399 Kč
Autor: archiv firem

Len

Len jako by byl stvořen právě pro tyto horké dny! Vyráběn je ze stonku lnu. Lidé ho využívají již po staletí a vědí proč. Tato přírodní látka je chladivá, savá a velmi pevná, tedy i odolná proti poškození. Jen se trochu dost mačká a špatně se žehlí. 

len, Mango, 399 Kč
Autor: archiv firem

Chambray

Tato látka je typ bavlny, ale často je díky svému vzhledu zaměňována s denimem. Jedná se o jemnou tkaninu, která jako by dýchala, a to díky velkému množství vláken.

chambray, H&M, 799 Kč
Autor: archiv firem

Viskózové vlákno

Toto vlákno se vyrábí ze dřeva jehličnatých stromů, není však zcela přírodní. Viskózu je nejlepší vzít, pokud je venku horko a zároveň sucho, jelikož neodvádí vlhkost tak dobře jako třeba bavlna. Dokonce může napodobit – na pohled i na dotek – hedvábí, vlnu, len i bavlnu.

Tip: Horko lze zmírnit i výběrem barev. Vyhněte se černé a volte bílé a pastelové barvy, které tolik neabsorbují teplo jako právě černá.

viskóza, Zara, 299 Kč
Autor: archiv firem

V létě nesmíte zapomenout ani na opalovací krémy. Jaké si vybrat?

Video se připravuje ...
6 otázek a odpovědí o opalovacích krémech, které potřebujete v létě znát • VIDEO: Adam Balažovič

Autor: Markéta Tošnarová