Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Příběh Katky (43): Manžel mi nevěru odpustil, tchyně mi dělá peklo!

5. června 2017 | 06:00

Snad každý v životě udělá nějakou chybu, které pak hodně lituje. Čtenářka Katka podvedla svého manžela. Společně vše překonali a Katka dostala druhou šanci. Jenže je tu ještě tchyně, která jí za žádnou cenu nehodlá odpustit.

S manželem jsme přestali komunikovat

S tchyní Evou jsem si od začátku skvěle rozuměla. Měly jsme na spoustu věcí podobný názor a málokdy nám do něčeho zasahovala. Dokonce i jako babička byla zlatá. Vnoučata pohlídala vždy, když jsme potřebovali. Prostě idylka. Jenže idylka nepanovala nějakou dobu u nás doma. Radek začal víc pracovat a zbytek času trávil s kamarády na golfu či tenise. Domů se často chodil jen vyspat. Měl najednou pocit, že když nám děťátka vyrostla, už ho doma tolik nepotřebujeme. Jako kdyby si najednou potřeboval něco dokázat a dohnat, co předtím zameškal. I já si střežila své koníčky, ale rodina byla pro mě vždy na prvním místě.

Rostl ve mně pocit osamění

Po několika velkých hádkách se trochu umírnil a snažil se s námi být více, ale já i tak měla hrozný pocit osamění. Děti byly už skoro dospělé a jediné, co potřebovaly, byl můj servis. Tedy čisté prádlo, teplou večeři a kapesné. Místo, abychom si s manželem konečně zas užívali, naše cesty se stále více rozdělovaly.

Jedna kamarádka mi na rovinu řekla, ať si najdu milence, že to je nejlepší, co v dané situaci mohu udělat. Ale já byla hrozně dotčená, že tohle já bych nikdy neudělala. Jenže pak se stalo něco, co jsem neplánovala. Kamarádka mě seznámila s Jamesem, dlouholetým kamarádem z Irska. Byl strašně milý. A i když byl asi o čtyři roky mladší než já, přistihla jsem se, že mě šíleně přitahuje.

Gentleman z Irska mě uchvátil

Když mi pak kamarádka zavolala, že jí není dobře, jestli bych tedy nemohla vzít Jamese na prohlídku Prahou, v duchu jsem zajásala. Prožili jsme spolu úžasný den. Já si skvěle oprášila angličtinu a on byl nadšený, jaké krásy města jsem mu ukázala. Najednou jsem zapomněla, že mám doma manžela a děti, a užívala si hezkých chvilek s ním. Imponovalo mi hlavně, jaký je gentleman. Jeho lichotky mi samozřejmě dělaly dobře...

Večer jsme zakončili u něj v hotelu. Po dvou lahvích vína ze mě spadly všechny zábrany. Když mě začal něžně líbat, nijak jsem se nebránila. Tak moc mi chybělo i obyčejné objetí, že jsem se mu úplně poddala. Sex byl rychlý, ale úžasný. A já se zas po dlouhé době cítila jako opravdová žena.

Výčitky svědomí a přiznání

Jenže když za pár dní James odjel zpátky do Irska, dostavily se pořádné výčitky svědomí. Tak moc mě to trápilo, že jsem se rozhodla přiznat. Ale je pravda, že jsem i doufala, že to s manželem nějak hne a bude třeba žárlit. A opravdu se tak nakonec stalo. Sice nejdřív zuřil a já mu pořád dokola opakovala, že to byl jen úlet. Že jsem byla opilá a že on je už daleko. Naštvaně odešel na několik dní ke své matce.

Vrátil se jako vyměněný. Přiznal, že je to vlastně i jeho chyba, že mě hodně zanedbával. Dohodli jsme se tedy, že to zkusíme znova a lépe. Je to paradoxní, ale tenhle můj úlet nás nakonec opravdu stmelil. Náš vztah dostal nový rozměr. Jenže zatímco manžel se s mým úletem smířil, jeho matka mě nenávidí. Těch pár dní, co u ní byl, bohužel nemlčel a prostě jí řekl, že jsem ho podvedla. Ona žádné další okolnosti znát nechtěla a od té doby je úplně šílená. Nenechá si nic vysvětlit a při každé možné situaci mi to pořádně osolí. Už k ní raději ani nechodím. Ale ona mi stejně píše ošklivé smsky, jaká jsem nevěrná potvora, že to určitě udělám znova.

Tchyně mi to pořád vyčítá

Nejdřív jsem se bránila a vyměnily jsme si dost ostrých slov, ale teď ji raději ignoruji, je to nejlepší řešení. Manžel se jí dokonce snažil domluvit, ale ona ječela i na něj. Že je úplně naivní, že nechápe, jak se mnou může dál být a tak dále. A aby toho nebylo málo, řekla to i dětem a opravdu ošklivým způsobem. Takže nakonec se mnou skoro nemluví ani má dcera, což mě trápí ze všeho nejvíc. Prý jsem ji hrozně zklamala. Lituju toho, ale už se stalo a nevrátím to. Kdybych to věděla, mlčela bych navždy a nic nepřiznala.

Katka, 43 let, foto: ilustrační

 

Víte, jakých deset věcí nesnášejí muži v posteli? Podívejte se na naše VIDEO

Video se připravuje ...
10 věcí, které muži v posteli nesnášejí • VIDEO: BPŽ/iStock.com/ccmixter.org

 

Autor: red/aši