Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Odhalte nohy: Jak se zbavit chloupků nejlevněji a na co nejdelší dobu

  • 29. května 2017 | 06:00

    Čas kalhot a pletených punčoch se blíží ke konci, a tak je na čase zbavit se chloupků a odhalit hebkou pokožku v plné parádě. Kterou metodu zvolit?

  • IPL Epilátor - zastaví růst

    Depilace pomocí IPL depilátoru v domácích podmínkách je jednoduchá a účinná. Jen musíte být trpělivá. Nejprve si partie oholíte klasickou žiletkou a poté je "ozařujete" krátkými záblesky epilátoru. Výsledek je takový, že chloupky rostou výrazně méně a tento efekt je trvalý! Chloupky vám prostě přestanou růst. Nevýhodou je jeho vyšší pořizovací cena a to, že tato forma depilace vyžaduje vaši trpělivost a pravidelnost.Každopádně za ten efekt to rozhodně stojí. Hodí se na oblast nohou, bikin, ale i podpaží a obličeje.

    Orientační cena: Domácí epilátor Braun Silk-expert IPL vás vyjde na 8490 Kč

    Autor: Braun

  • Cukrová pasta – vydrží

    Depilace cukrovou pastou je méně bolestivá než voskem a hladký výsledek vydrží klidně až měsíc. Navíc je tahle metoda zcela přírodní, bez chemických přísad. Cukrová pasta vás zbaví chloupků i na citlivých částech těla. Je ideální na horní ret, třísla nebo podpaží. A další výhoda? Odstraní i krátké chloupky, a to po směru jejich růstu, tudíž nedochází k jejich zarůstání a podráždění. Minusem je časová náročnost, vyšší cena než u epilace voskem a také to, že ji lze absolvovat spíš jen v kosmetických salonech.

    Orientační cena: V kosmetickém salonu lýtka 400 Kč, třísla 300 Kč

    Podívejte se, jak depilace cukrovou pastou probíhá:

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Ladislav Novák/BPŽ

  • Vosk – je účinný



    Poměrně bolestivá epilace voskem je stále velmi populární. Pro domácí odstranění chloupků se používá studený vosk na speciálních páskách, jehož užití doporučujeme kvůli bolestivosti raději na menší partie. V salonu na to jdou jinak. Dané místo vám natřou příjemně teplým voskem, přiloží speciální pásku a proti směru růstu ji rychle strhnou. Dojde tak k vytržení chloupků i s kořínkem a výsledek vydrží i několik týdnů. Tato metoda poměrně bolí a můžou se vyskytnout i alergické reakce a podráždění kůže. Další nevýhodou je, že chloupky musí být před použitím vosku alespoň
    4 milimetry dlouhé. Vteřinová bolest se dá ale rozhodně přežít a výsledek vydrží s přehledem i celou dovolenou.

    Orientační cena: V kosmetickém salonu lýtka 250 Kč, třísla 100 Kč

    Podívejte se, jak probíhá depilace voskem:

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Ladislav Novák/BPŽ

  • Epilátor – zeslabí



    Poměrně dost žen si libuje v užívání depilačních a epilačních strojků. Chloupky je vhodné vytrhávat po směru jejich růstu a ideálně po koupeli, kdy je pokožka změklá. Přestože firmy přicházejí se stále novými přístroji s chlazením a jinými vychytávkami, použití depilátorů i epilátorů stále není bezbolestné. Po několika opakováních si ale na bolest zvyknete. Chloupky musí být před zákrokem alespoň pět milimetrů dlouhé, jinak je strojek nezachytí. A kůže vám vydrží hladká od jednoho do tří týdnů.

    Orientační cena: Strojek 1000 až 3000 Kč

    Autor: profimedia.cz

  • Laser – napořád



    Epilace laserem patří mezi dlouhotrvající metody zbavování chloupků. Speciální přístroj pracuje na principu vysílání světelného paprsku, který je absorbován pigmentem vlasové cibulky a mění se na teplo ničící celou cibulku. Po laserové epilaci by chloupek už neměl znovu narůst, ale kvůli růstovým fázím je potřeba proceduru absolvovat několikrát (nejlépe šest- až osmkrát), vždy po čtyřech až šesti týdnech. Epilace je vhodná pro tmavé silné chlupy a nejčastěji se užívá na oblast bikin, podpaží nebo horního rtu. Výsledkem by mělo být celoživotní odstranění chloupků na epilované partii, nebo alespoň jejich výrazné zřídnutí.

    Orientační cena: Horní ret se pohybuje okolo 1500 Kč (7000 až 8000 Kč za kompletní léčbu, tedy šest až sedm návštěv)

    Autor: shutterstock.com

  • Fotoepilace - zredukuje



    Epilace chloupků probíhá za pomoci intenzivního pulsního světla (IPL), které ničí přímo vlasovou cibulku. I domácí použití je poměrně jednoduché. Nevýhoda? Metoda funguje na chloupky s dostatečným množstvím pigmentu a je nutné ji vícekrát opakovat. Ideální je čtyři až šest ošetření a k dostání jsou jak domácí drahé přístroje, tak fotoepilace v salonech. Nemyslete si ale, že vám po této metodě už nevyroste ani chlup, můžete ovšem očekávat jejich výraznou redukci a oslabení.

    Orientační cena: Domácí přístroj stojí od 6000 Kč, v salonech se jedno ošetření podpaží pohybuje kolem 2000 Kč (šest opakování okolo 10 000 Kč)

    Autor: Shutterstock.com

  • Žiletka - je rychlá

    Žiletka patří stále mezi nejoblíbenější metodu odstraňování chloupků. Je rychlá, levná a potřebujete k ní jen holicí pěnu nebo pořádně napěněný sprchový gel. Tahy se provádějí proti růstu chloupků, aby byl výsledek opravdu dokonalý. To ale může vést, hlavně v intimních partiích, k podráždění i nepříjemnému zarůstání. Hlavní nevýhodou je fakt, že chloupky po holení žiletkou téměř okamžitě dorůstají, proto se musíme znovu oholit hned druhý den.

    Orientační cena: Jednorázová žiletka stojí od 20 Kč, žiletka na delší použí od 200 Kč

    Autor: krasa.cz

  • Depilační krém - je něžný

    Depilace krémem nebo gelem je rychlá a bezbolestná. A použití je snadné. Přípravky se natřou na kůži, nechají působit a pak se jednoduše omyjí vodou. Opakování bude nutné asi za deset dní. Aby byla metoda účinná, musí být chloupky dlouhé alespoň několik milimetrů. Navíc můžete být na některé přípravky alergická, takže je doporučujeme neprve vyzkoušet na menší ploše kůže.

    Orientační cena: Balení 150 až 200 Kč

    Autor: Shutterstock.com

Autor: nat
Diskuse ke článku
.