Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Do klubu za uměním: Výstava plastik Pasty Onera a dalších umělců v pražském klubu

Video se připravuje ...
Do klubu za uměním: Výstava plastik Pasty Onera a dalších českých umělců
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
18. května 2017 | 06:00

V pražském klubu Roxy si můžete vedle muziky užít i umění. V prostorách klubu si následujících šest měsíců můžete prohlédnout díla Pasty Onera, Hynka Vacka nebo Michala Pustějovského. Na ukázku se můžete podívat ve videu!

Už čtvrtým rokem pokračuje v pražském klubu Roxy výstava uměleckých děl nazvaná ROXY Visuals. Jde o osmou edici výstavy a tentokrát můžete v prostorách klubu vidět špičku současného českého umění – v popředí s Pastou Onerem, hlavním představitelem českého pop artu. Jeho šest nástěnných plastik, vytvořených právě pro tuto příležitost, najdete v klubu na balkonu.

K jejich výrobě využil jako dominantní prvek skleněnou lahev coca-coly. Slovy umělce je tato lahev tak ikonická, že se stává uměleckým artefaktem. "Prolíná se historií současného umění jako červená nit. Pro tuto sérii děl jsem se rozhodl ji defragmentovat na stovky kousků, které letí plochou obrazu,“ dodává Pasta Oner.

V dalších zákoutích klubu uvidíte vedle obrazů i například videoart z dílny In Saček Veritas, což je skupina z Ostravy zabývající se videoartem. Svá díla vystavili ještě Hynek Vacek, Michal Pustějovský a Josef Murcko.

Podívejte se na ukázku z výstavy ve videu:

Video se připravuje ...
Do klubu za uměním: Výstava plastik Pasty Onera a dalších českých umělců • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

 

Autor: luh