Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Válečný veterán podstupuje hormonální léčbu. V devadesáti se chce stát ženou

Video se připravuje ...
Válečný veterán podstupuje hormonální léčbu. V devadesáti se chce stát ženou.
VIDEO: Youtube.com_Caters Clips
4. května 2017 | 06:00

Patricia Davies – dříve známá jako Peter – se od svých tří let cítila být více ženou než mužem. Přirozeně se bála přiznat pravdu a své tajemství si nechávala pro sebe. Teď sebrala odvahu, a dokonce se rozhodla podstoupit hormonální léčbu. 

Bývalý veterán z druhé světové války se ve svých devadesáti letech rozhodl podstoupit hormonální léčbu a stát se ženou. Jak se nyní Patricia přiznala, vždycky se cítila být ženou, a proto měla pocit, že celý svůj život žije ve lži. Bála se přiznat svým nejbližším i širšímu okolí pravdu. 

“V té době nikdo nevěděl, co vlastně transgender znamená a kdo takoví lidé jsou. Pohybovala jsem se na velice tenkém ledě. Celou dobu jsem se bála, že jestli se pravda provalí a jestli se někdo skutečně dozví, kdo jsem, stane se něco hrozného." Teď získala novou chuť do života, když se rozhodla podstoupit hormonální léčbu.

Video se připravuje ...
Válečný veterán podstupuje hormonální léčbu. V devadesáti se chce stát ženou. • VIDEO: Youtube.com_Caters Clips

Láska až za hrob

Jediný, kdo o jejím tajemství věděl, byla její/jeho o dost mladší žena. Ta zemřela před šesti lety v třiašedesáti letech a toto tajemství si odnesla do hrobu. Patricia se své ženě svěřila až v roce 1987. Manželka byla prvním člověkem, u kterého si mohla – po dlouhých letech nošení tohoto těžkého břemene – ulevit. 

“Pomáhala mi vybírat si oblečení, nakupovala se mnou šperky a za každých okolností stála při mně. Ale přesto jsme se rozhodli, že si to ponecháme jako naše tajemství. Nevěděli jsme, jak by naši sousedé a kamarádi reagovali, kdyby se to dozvěděli.”

“Mám trochu obavy, že bych mohla dostat nějaké nepříjemné odezvy a komentáře, ale zatím se ke mně nic podobného nedostalo. Doufám, že léčba bude dále pokračovat dobře, cítím se teď, jako bych dostala novou sílu do života," dodává Patricia, která už se nemůže léčby dočkat. 

Autor: Rebeka Stoklasová