Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

6 zvyků, kvůli kterým údajně stárneme. Nevěřte tomu, není to pravda!

  • 18. dubna 2017 | 06:00

    Pleť bez vrásek – to je sen snad každé ženy. Kromě užitečných rad, které přispívají k mladistvě vypadající pleti, existuje také spousta mýtů, které se mezi námi šíří. Přečtěte si, kvůli čemu se stresujeme úplně zbytečně!

  • Běhání rovná se povadlá pleť

    ...
    Autor: Shutterstock

    Jedna z výmluv, proč nejít běhat: "Tvrdé dopady při běhání způsobují povadlou kůži." Kdepak, říkají odborníci. Výzkumy ukazují, že cvičení naopak pomáhá od předčasného stárnutí. Navíc díky pohybu rozproudíte cirkulaci krve, což pleti také prospívá. Takže sportem ku zdraví i pleti bez vrásek!

     

  • Krouživé pohyby směrem nahoru

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Pokud si nanášíte krém jinak než krouživými pohyby směrem nahoru, budete mít vrásčitější a povadlou pleť (a půjdete do pekla). Ano, to slýcháváme a čteme v kosmetických tipech už snad od nepaměti. Podle odborníků na pleť můžeme toto pravidlo vypustit z hlavy. Nanášejte si tedy krém, jak je libo, hlavně když nějaký dvakrát denně použijete!

    Naše prsty totiž nevyvinou takový tlak, aby vyhrál na kolagenovými buňkami. Co způsobuje povadající pokožku, je ale kouření. Dále také nadmíra slunění a samozřejmě přirozený proces stárnutí.

     

  • Gelové nehty

    ...
    Autor: shutterstock.com

    Možná jste se na internetu někde dočetla, že UV lampa, ve které se tvrdí gel, způsobuje předčasné stárnutí pokožky rukou a to následně může vést i k rakovině. Existují však studie, které prokázaly, že riziko je opravdu minimální. Pro svůj klid si můžete na příští návštěvu salonu s sebou přinést UV ochranné rukavice (ano, vážně existují) nebo můžete použít opalovací krém.

     

  • Vrásky během spánku

    Pokud ráda spíte na břiše nebo na boku, pomalu si tak přiděláváte vrásky. To je jasná věc, že? Všechny víme, že nejlepší by pro naši pleť bylo spát na zádech jako Šípková Růženka. Jistě, konzistentní tlak na určité místo nakonec vrásku způsobí, ale během spánku si s tím nemusíte lámat hlavu. Spěte tak, jak je vám příjemné, protože dobrý spánek vám i vaší pleti prospěje mnohem více než stresování se nad správnou spánkovou pozicí!

    Video se připravuje ...
    Podívejte se na deset tipů, jak se lépe vyspat • VIDEO: Markéta Tošnarová / iStock.com

  • Znečištění prostředí

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Pokud žijete ve velkém městě, měly byste tomu přizpůsobit i péči o pleť. Měly byste používat denní péči speciálně navrženou pro to, aby pomohla pleti odolávat znečištění prostředí. Nedostatečná péče rovná se více vrásek!

    Pokud ale běžně užíváte péči o pleť obsahující SPF a antioxidanty, což velké množství produktů obsahuje, nemusíte si s tím lámat hlavu. Díky antioxidantům nemají toxiny šanci a vy si dál můžete bezstarostně užívat život ve velkoměstě. Jen nezapomínat na důkladné čištění pleti ráno a večer!

  • Nošení kontaktních čoček

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Pokožka v okolí očí je velmi jemná a citlivá, citlivější než jinde na obličeji, proto bychom měly používat speciální produkty na oční okolí. S tím souvisí to, že není příliš prospěšné nasazování a vyndávání kontaktních čoček, protože se kůže v okolí oka během tohoto procesu vytahuje. První část je pravda, ta druhá už ne!

    Podle odborníků je to pohyb, který vám vrásky vážně nepřidělá. Kůže je určená k tomu, aby se natahovala a zase stahovala. Důležitější je starat se o její ochranu před slunečním zářením než před jejím "zbytečným" natahováním. 

     

     

Autor: luh
Klíčová slova:  trendy, krása, vrásky, stárnutí pleti
Diskuse ke článku
.