Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Jak pečovat o ruce, aby neprozradily váš věk? Zábaly, světlý lak i mazání

  • 1. dubna 2017 | 06:00

    I když budete mít vyhlazený obličej a dokonalou figuru, ruce nemilosrdně odhalí, kolik je vám let, i to, že jste se o ně pořádně nestarala. Na rukou je stárnutí vidět nejvíc. Naštěstí existují jednoduché způsoby, jak je omladit a opečovat o ně.

  • Mazat, mazat, mazat

    Ruce je ideální mazat dvakrát týdně. „Na povrchu naší kůže je ochranný film, který nepřetržitě namáháme, a on přirozeně ubývá. Zejména v zimě je potom pokožka vystavována velkému náporu, a proto je péče o ni tak zásadní. K obnově kožního filmu je nezbytné právě pravidelné promazávání,“ vysvětluje dermatoložka Jindřiška Rajnišová. Ideální jsou výživné, hutné a mastné krémy.

    Porovnaly jsme ty nejkvalitnější krémy na trhu.
    Autor: Shutterstock

  • Vyzkoušejte peeling



    Aby se vám krém dostal hlouběji do pokožky, je třeba z ní odstranit odumřelé buňky. I to je důvod, proč je potřeba jednou týdně vymáčknout trochu peelingového krému do dlaní a pořádně si promnout ruce od nehtů přes dlaně až po zápěstí. Ruce pak opláchnout teplou vodou a nanést krém nebo olejíček. Rituál je ideální provádět večer před spaním, aby výživné látky mohly působit přes noc.

    ..
    Autor: iStock
  • Olejový zázrak



    Připravte si domácí lázeň. Použít můžete olivový, mandlový, levandulový nebo růžový olej. Dvě lžíce kápněte do umyvadla nebo lavoru napuštěného teplou vodou, namočte do něj ruce a nechte působit asi deset minut. Pak ruce jemně osušte. Krém už používat nemusíte, protože za něj pracoval olej.

    V zimě musíte o své ruce pečovat.
    Autor: profimedia.cz
  • Nemáčejte



    Denně si umyjeme ruce zhruba pětkrát, čímž je zbavujeme přirozeného ochranného filmu. Kvůli tomu určitě nebudeme zanedbávat základní hygienu, ale třeba při mytí nádobí můžeme použít rukavice.

    Mytí pod tekoucí vedou vás vyjde draho. při jednom běžném mytí spotřebujete až 120 litrů vody, zatímco ve dřezu 49 litrů a v myčce jen 10 litrů.
    Autor: Shutterstock.com
  • Chvála přístrojům



    Pokud máme pokožku na rukou zničenou, pořád ještě se dá alespoň částečně zachránit. „S pigmentovými skvrnami, vráskami na rukou i se ztenčenou kůži, kožními výrůstky a bradavičkami na hřbetech rukou a prstech dnes bojujeme prostřednictvím IPL i laserových přístrojů, s pomocí výplňových materiálů, chemických peelingů nebo třeba přenosem tuku z jiné části těla,“ říká kosmetička Petra Řehořková.

    Autor: Shutterstock.com
  • Medovo-olejová bomba



    Vyzkoušejte speciální kúru, na kterou prý nedají dopustit Italky. Ruce si promněte zcukernatělým medem, nechte ho krátce působit a omyjte. Pak přetřete ruce citronovou šťávou, která kůži jemně vybělí, a na závěr do nich vklepejte panenský olivový olej. Navlékněte si bavlněné kosmetické rukavičky, ruce obalte potravinovou folií a nechte olej působit půl hodiny.

    K čemu všemu doma můžete použít citron?
    Autor: Shutterstock.com
  • Parafínové zábaly



    Mají spoustu skvělých účinků. Zlepšují prokrvení pokožky, uvolňují svaly a klouby, vypínají a zjemňují pokožku a příjemně ji prohřívají. Parafín je speciální vosk (většinou s přídavkem nějaké vůně), který se rozpustí, na pár vteřin do něj ruce ponoříte, pak je zabalíte do igelitových rukavic a ručníku, necháte dvacet minut působit a nakonec stáhnete z prstů. Na parafínový zábal si můžete zajít do kosmetického salonu, kde stojí od 100 Kč.

    Video se připravuje ...
    Parafínový zábal vašim rukám v zimě pomůže • VIDEO: Adam Balažovic
  • Světlý lak

    Pokud potřebujete ruce opticky omladit, udržujte vytvarované, upravené a nalakované nehty. Co se týče laku, používejte světlejší barvy od béžové přes světle růžovou po neutrální tělovou.

    Zařiďte si krásné nehty z pohodlí vašeho domova
    Autor: Shutterstock.com

Autor: MAJ
Diskuse ke článku
.