Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Redaktorky vyzkoušely různé techniky bělení zubů doma: Která nejvíce funguje?

  • 20. března 2017 | 06:00

    Co sluší každé ženě ze všeho nejvíc? Rozhodně bílý úsměv!  Aby byl opravdu zářivý, je potřeba dbát na ústní hygienu a k americkému úsměvu si trochu dopomoct. Naše redaktorky vyzkoušely různé techniky. Která je nejlepší? 

  • Co špajz dá

    Autor: Shutterstock.com

    Můžete zkusit zuby trochu vybělit potravinami. Bakterie a žlutý plak odstraní mrkev, jablko, okurka, květák, hruška nebo celer. Jejich konzumací se totiž zvyšuje produkce slin, které spolu s vlákninou v potravinách čistí ústní dutinu. K americkému úsměvu vám pomůžou i jahody. Ty rozmačkejte spolu s trochou jedlé sody na kašičku, čistým kartáčkem je naneste na zuby a nechte asi 5 minut působit. Po aplikaci si zuby vyčistěte fluoridovou pastou, aby nedošlo v důsledku ovocných kyselin k poškození skloviny. Zuby tímto způsobem bělte jen jednou za čtrnáct dní. A určitě k bělostnému úsměvu nepoužívejte citron! Ten má vysoký podíl kyselin a při pravidelném používání nenávratně ničí sklovinu.

    Video ukazuje, jak vybrat správný kartáček. Víte to? 

    Video se připravuje ...
    Jak vybrat správný kartáček? Musí být měkký a obyčejný! • VIDEO: Adam Balažovič
  • Bělicí pudr

    Přírodní zubní bělící pudr, Charwhite, 943 Kč
    Autor: archiv firem
    Redaktorka Natálie vyzkoušela Charwhite, přírodní zubní bělicí pudr, který rozjasňuje barvu zubů a leští jejich povrch, odstraňuje usazené minerály, posiluje sklovinu a poskytuje ústní dutině důkladný detox.

    "Vlhký kartáček ponořte do černého pudru a po dobu 2 minut zuby leštěte. Potom si ústa důkladně vypláchněte a je hotovo. Po bělení černým pudrem jsem si zuby ještě vyčistila klasickou pastou, abych si byla jistá, že jsou černé stopy opravdu pryč.

    Velkým plusem je to, že jde o 100% přírodní produkt. Dále jsem ocenila, že je pudr bezpečné používat denně, bez poškození a zvýšené citlivosti. Jediný háček, který tento přípravek má, je jeho nepraktičnost. Při neopatrném používání je totiž naprosto všude. Určitě se během čištění pobavíte pohledem do zrcadla, budete totiž vypadat jako bezzubá čarodějnice. Úsměv jsem měla bělejší snad hned po prvním použití. Pak se ale odstín měnil už poměrně pomalu. Po dvou týdnech můžu ale potvrdit, že jsou moje zuby zářivější a snad i zdravější."

  • Olejové sérum

    Olejové sérum Dulcia, Ladybio.cz, 249 Kč
    Autor: archiv firem
    Redaktorka Majka vyzkoušela léčivé olejové sérum Dulcia. Podstatnou složkou zubního séra je jedlá soda, která působí jako jemné brusivo. Společně s kokosovým olejem působí jako prostředek na bělení zubů. Kokosový olej se navíc odpradávna používá v boji proti zubnímu kazu a zlepšuje celkové zdraví zubů a ústní dutiny. Dále má antibakteriální a protivirové účinky. Naneste malé množství pasty na kartáček, zuby si čistěte krouživými pohyby a před vypláchnutím ústní dutiny nechte sérum ještě chvíli působit. Produkt používejte 3x až 4x týdně, nejlépe ráno.

    Absolutně největším plusem pro ni bylo to, že jde o čistě přírodní produkt, takže měla pocit, že si zuby neničí chemií. Zuby jsou po aplikaci hladké a při pravidelném používání i méně citlivé. Ze slané chuti jedlé sody se jí ale zvedal žaludek, na to se ale dá zvyknout. Produkt nepoužívala příliš dlouho, a tak žádný výrazný bělicí efekt nezaznamenala. Pokud ale kouříte nebo pijete víno, mělo by si sérum se skvrnami spolehlivě poradit.

  • Raw jílová pasta

    Jílová pasta na zuby, Ugly by Nature, Ladybio.cz, 289 Kč
    Autor: archiv firem
    Redaktorka Hanka si čistila zuby raw jílovou pastou Epic Cinnamint od Ugly by Nature, která má zanechat zuby bělejší, svěží a čisté. Pasta navíc neobsahuje žádnou bělicí složku, fluorid, umělá barviva ani geneticky modifikované složky. Produkt aplikujte jako běžnou pastu.

    Hanka si užívala pocit, že si poprvé v životě čistí zuby zcela přírodní cestou. K bělení by mělo docházet pomocí křemeliny, tudíž se vyhnete agresivním nepřirozeným složkám. Základem pasty je tmavě zelený jíl, takže má produkt dost netradiční barvu, která zanechá špinavé umyvadlo. Musíte si také zvyknout na zcela jinou konzistenci. "Pasta je tužší a vůbec nepění, proto jsem bojovala s pocitem, že ani po vyčištění nemám dost svěží dech."

    Bělejší úsměv zatím nezaznamenala a na zvláštní texturu se jí těžko zvyká. Velký plus má pro ni složení, které ji u užívání produktu drží.

  • Bělicí gel

    VitalCare White Pearl systém na bělení zubů, Krasnyusmev.cz, 749 Kč
    Autor: archiv firem
    Redaktorka Alžběta si bělila zuby pomocí VitalCare White Pearl. Jde o přípravek bez obsahu peroxidu, a je proto vhodný i pro velmi citlivé zuby. Nejprve si díky návodu vytvarovala aplikátor podle svých zubů. Tím by se mělo docílit toho, že vám násadky přesně padnou. Pak si do nich nanesla gel a nechala ho hodinu působit. Aplikátory se dají opravdu snadno vytvarovat a během bělení nebyly zuby nijak citlivé. Dále ocenila, že produkt obsahuje extrakt z hojivého heřmánku a aloe vera a má  příjemnou chuť.

    Dost velkým minusem pro ni byl dávivý reflex, který u ní bělení vyvolávalo. Nejdříve si nedokázala představit, že by měla násadky přes noc, jak požaduje výrobce. Po čase si ale na nepříjemný pocit zvykla. Ze začátku žádný výrazný rozdíl v odstínech zubů nezaznamenala, ale po čtrnácti dnech užívání má úsměv konečně bělejší. Bělení si ovšem kvůli násadkám pořád moc neužívá.

     

     

     

     

Autor: Natálie Hrdá
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...