Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Flirt se šéfem nebo s kolegou? Na tohle si dejte pozor!

  • ...
    3. března 2017 | 06:00

    Aférky a nejrůznější avantýry v zaměstnání mohou vést nejen k manželství, ale také k naprosté katastrofě, zvláště když se zamilujete do ženatého nadřízeného. Patří romantika do kanceláře, nebo je jistější nechat si zajít chuť? A když už přece jen k něčemu dojde, na co si dát pozor?

     

  • Co je v domě, není pro mě?

    ...
    Autor: Shutterstock

    Co je v domě, není pro mě, jenže lásce a chemii se někdy prostě nedá poručit, a i kdybyste se na hlavu postavili, když je to oboustranné, jen těžko odoláte. Zamilovat se do kolegy nebo kolegyně není taková tragédie, když jste oba nezadaní. Chováte-li se diskrétně a permanentně se nelíbáte po celou pracovní dobu, o nic vlastně nejde. Horší to je v případě, že se zamilujete do šéfa nebo kolegy, kteří zadaní jsou. Buď udržíte sexuální jiskření ve formě flirtu a k ničemu nedojde, nebo podlehnete a po pracovní době se budete oddávat milování kdesi ve výtahu nebo na kopírce. Vhodné není ani jedno.

     

     

  • Vztah s nadřízeným může zničit kolektiv

    ...
    Autor: Shutterstock

    Proč je aférka se šéfem nebezpečná? Jednak ve spoustě firem dnes mají zabudované kamery, jednak vás může někdo načapat. Budete-li dávat na odiv, že máte nadstandardní vztah se svým nadřízeným, může to mít neblahý vliv na kolektiv a pracovní morálku. Víte-li tedy, že jde „jen“ o laškování a mimomanželskou aférku, mlčte, nikomu nic neříkejte a chovejte se jako šedá myška. „Lidé tráví na pracovišti společně v podstatě většinu svého času. A záleží čistě na každém vztahu, zda s sebou nese pozitivní přínos pro angažované i pro celý tým, nebo je naopak destruktivní, kdy se vytvářejí opoziční koalice či po rozchodu jeden z partnerů nevidí jiné východisko než práci opustit,“ říká psycholožka a autorka mnoha motivačních knih Jitka Nesnídalová.

     

  • Zapomeňte na romantiku v pracovní době

    ...
    Autor: Shutterstock

    V některých společnostech jsou vztahy mezi nadřízenými a podřízenými vyloženě zakázány. V takovém případě si to lidé vyřeší obvykle tím, že vztah tají. Pravidel můžou být tisíce, ale poručit lásce? Co dělat, pokud jste se zamilovala do kolegy, který s vámi sdílí stejnou kancelář? Pak zapomeňte na romantiku v pracovní době, a to absolutně! Žádné škádlení, pošťuchování, líbání za ouško, žádné zamilované e-maily ani ukradené společné chvíle za dveřmi, prostě žádná vlastnická gesta. Musíte-li už mít románek v práci, nemusí to všichni v kanceláři vědět!

     

  • Diskrétnost na prvním místě

     

    ...
    Autor: Shutterstock

    Nevyužívejte služební cesty k tomu, abyste si vyhodili z kopýtka. Snažte se, abyste společně na služební cestu nejezdili vůbec, jinak by to mohlo vyvolat mezi ostatními kolegy nevraživost. Buďte diskrétní a o svém románku nevykládejte všem na potkání. Své soukromí si chraňte a nesvěřujte se se svým vztahem ani na Facebooku. Melodramata patří do literatury nebo filmu, ne do reálného života. Nikdy nevíte, kdo to bude číst! Kancelář by měla být stále „úřadem“, kam chodíte pracovat, nikoli barem. Vyžaduje-li vaše pozice spolupráci s tím druhým, chovejte se vždy profesionálně. Buďte sami sebou a zastávejte stejné názory jako předtím.

     

     

     

     

     

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.