Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?

Dopřejte své pleti lázně v podobě pleťových masek!
28. února 2017 | 06:00

Na vlastní kůži jsme vyzkoušely v kosmetickém salonu tři druhy masek na obličej. Jaká se hodí pro stárnoucí, unavenou pleť? Jaká je skvělá pro pleť v zimních měsících? 

Zdá se vám vaše pleť bez energie, mdlá, chcete bojovat proti vráskám? Skvělou volbou je tříkroková ženšenová maska. Výtažky ženšenu mají regenerační a povzbuzující účinky na pleť a tato maska se skládá z několika kroků a ingrediencí. Jedna vrstva nadýchaného krému, gáza a závěrečná vrstva tuhnoucího gelu, která tu spodní vrstvu zahřívá, a tím pádem znásobuje účinky masky. Díky gáze, která se nanáší na pleť jako krok druhý, dopřejete pleti i menší lifting.

Video se připravuje ...
Ženšenová pleťová maska: bojuje proti vráskám • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Čisticí stahující maska slouží jako poslední krok v ošetření pleti chemickým peelingem, ale dá se používat i jen po vyčištění pleti. Stahující se nazývá z toho důvodu, že stahuje rozšířené póry, které peeling odhalil. Hodí se hlavně pro ty, kdo rozšířenými póry trpí, to znamená většinou lidé se smíšenou a mastnou pletí. Dokonalé pleti bez rozšířených pórů dosáhnete jejím pravidelným čištěním dvakrát denně a používáním peelingu a masky jednou dvakrát do týdne!

Video se připravuje ...
Čisticí stahující maska: bojuje proti rozšířeným pórům • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Poslední maskou, kterou jsem si vyzkoušela, je hydratační maska. Ta se hodí pro všechny typy pleti a v jakémkoli ročním období, protože naše pleť potřebuje hydratovat neustále, a o to více v zimních měsících, kdy pleť vystavujeme mrazům. Nejlépe ale samozřejmě poslouží těm s citlivou a suchou pletí.

Video se připravuje ...
Hydratační pleťová maska • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

V průběhu procedury sice nevypadáte jako princezna, ale rozhodně se tak při opečovávání cítíte. A co teprve potom, když je péče u konce a vy si sáhnete na svou nádherně jemnou pleť! K nezaplacení! Protože všechno, co investujete do své pleti, se vám za pár let vrátí.

Na trhu seženete celou škálu pleťových masek, které můžete aplikovat i v pohodlí domova, ale odbornou péči v salonu, kde vám poradí péči přímo na míru vaší pleti, to nenahradí. Pokud nechcete salon navštěvovat, je dobré si nechat poradit od odborníka alespoň jednou, abyste zbytečně nevyhazovala peníze za produkty, které na vaši pleť nepatří.

Autor: luh