Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě

  • Přečtěte si zkušenosti zdravotních sester.
    22. října 2023 | 06:00

    Prototypem zdravotní sestřičky je křehká žena s úsměvem jako pohlazení, která vám píchne injekci, kterou ani neucítíte, a ještě vám pofouká bebíčko. Jenže tyto ženy jsou tak trochu bohyně, protože to, co občas musí ve své profesi vydržet, by skolilo nejednu slabší povahu. Sedm statečných se svěřilo se svými nejdivnějšími zážitky, které se jim během služby staly. 

  • Kristýna

    Autor: shutterstock.com

    Občas žasnu nad tím, co všechno jsou lidé schopni si strčit do útrob vlastního těla. Jednou v noci přijel na pohotovost muž, který si strčil do pozadí lahev od sodovky. Když se pak pokusil si ji sám vyndat, použil na to kleště na salát. Jenže v tu chvíli, jak je použil, v lahvi vznikl podtlak, takže se přisála ještě více. 

  • Katka

    Autor: shutterstock.com

    Práce zdravotní sestry je hezká, máte pocit, že má smysl. Jenže občas je to skutečně jen pro otrlé. Pamatuji si přesně na jednu z prvních směn, kdy k nám přivezli muže – očividně toho bez domova. Kromě toho, že příliš vábně nevoněl, tak měl zranění na noze. Jenže oni mu z toho lezli červi. Vůbec jsem nevěděla, jak se s tím vypořádat. Tak jsem musela poprosit zkušenější zdravotnice, aby mi pomohly. Fuj. 

  • Eliška

    Autor: Shutterstock.com

    Pracuji na dětském oddělení, kde jsou ti nejmenší. A tak je součástí mé práce samozřejmě i měnění plenek. Většinou to zvládám bez problémů, ale tohle byla tedy síla. Jen co jsem malému zvedla nožičky, dostala jsem "sprchu" žlutého průjmu, který mi letěl na obličej, vlasy, ruce a hrudník. Dokonce část skončila i na zdi za mnou. No, co vám budu povídat, od té doby nemůžu jíst hořčici. 

  • Jana

    Autor: Shutterstock.com

    Na pooperačním jsem šla v noci jednomu pacientovi vyměnit kapačku. Jak jsem k němu byla zády, ucítila jsem najednou ruku na svém pozadí. S pohoršením jsem se otočila, ale viděla jsem, že pán spí. Tak jsem mu tu ruku zase hezky položila na postel a oddychla si, že to bylo ze spánku. Nicméně ráno na vizitě jsem měla co dělat, abych nevyprskla smíchem. 

  • Anežka

    Autor: Shutterstock.com

    Dodnes si to nedokážu vysvětlit. Přišel k nám – nebo tedy spíš dokulhal – do ordinace pán, že ho strašně bolí nohy. Když jsme ho požádali, aby si tedy sundal ponožky, vylítl jak čertík z krabičky a nechtěl si na ně nechat vůbec sáhnout. Když se nám to podařilo, měla jsem co dělat, abych v sobě udržela oběd. Jeho nohy byly celé pokryté plísní, prsty skoro jako by byly srostlé. No hrůza. Musel na sobě ty ponožky mít už pěkně dlouho! A ten zápach, to bych vám nepřála zažít. 

  • Bára

    Autor: Shutterstock.com

    Měla jsem na starost jednoho hodně, ale hodně silného pána. Požádal mne, že potřebuje na toaletu, ale nemohl chodit, tak jsem mu přinesla mísu a vložila ji pod něj. Po chvíli na mne zavolal, že už je hotov. Když jsem ho nadzvedla, všimla jsem si, že je mísa prázdná. Přemýšlela jsem, co se s tím asi stalo. No a pak to přišlo. Jak byl ten pán silný, zůstalo mu to mezi půlkami. Zatímco jsem ho utírala a odstraňovala zbytky, přemýšlela jsem v duchu, proč já tuhle práci vlastně dělám. 

     

  • Hanka

    Autor: Shutterstock.com

    Jak se tvrdí, že opilí lidé mají štěstí a nic se jim nestane, tak je to tedy pěkný kec! Jednou se mi do rukou dostal muž, který opilý upadl do ohniště. Na zadek! Měl ho celý spálený a já se o něj pak týdny starala. Nejprve jsem ho musela zbavit nečistot, ránu mu vyčistit a pak provádět normálně hygienu. Byla tam spousta odumřelé kůže, fuj fuj.

     

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...