Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Návrat k přírodě! Ženy si nechávají nastřelit pubické chloupky! Po depilaci jim nerostou!

17. února 2017 | 06:00

Je to tak trochu „na palici“, jak by řekl můj tatínek. Pravda, je ze staré školy, v něčem s ním ale musím souhlasit. My ženy stále víc toužíme po věčném mládí a kráse a jsme pro to ochotny obětovat cokoli. Někdy i své zdraví. Na druhou stranu přibývá žen, které se vracejí k přirozenému vzhledu, včetně chloupků v podpaží i „tam dole“. Jenže ne vždy je tenhle návrat k přirozenosti snadný.

 

Před třiceti lety bylo „křoví“ u žen naprosto běžné. Vyholené klíny byly spíše vzácností. Ovšem dámská móda je velmi proměnlivá a mění se podle rozmarů módních trendů. A týká se to i ochlupení.

Netrvalo dlouho a žena, která nebyla „tam dole“ vyholená, byla poněkud nemoderní a ostatní nad ní ohrnovali nos. Začaly se používat nejrůznější vosky, depilační proužky a ženy podstupovaly jakoukoli proceduru, byť byla sebebolestivější, jen aby byly hladké. Každý týden, každý měsíc, celé roky.

Otázka ovšem stojí tak, jestli jsme my ženské neblbly až moc. Jistě, v každé době se ženy chtěly líbit a je jedno, zda jim po obličeji jezdili laserovou žehličkou nebo kameny. Každopádně s modernizací a novými technologiemi se z nás staly doslova přebornice na nejrůznější zákroky, některé velmi bizarní. Podstupujeme liposukci všeho možného, dokonce i kotníků, necháváme si odstraňovat bradavky, necháváme si přišít znova panenskou blánu. 

 

Neblbneme až moc?

Spousta žen dnes ale touží po přirozenosti, a to i "tam dole". Musím se smát, když si vzpomenu, jak mi řekla má gynekoložka: „Jedete v trendu hollywoodských celebrit?“ Měla na mysli, že „tam dole“ jsem se zapomněla jaksi oholit. Ano, je to tak, i takové hvězdy, jako jsou Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz či Lady Gaga, už se přestaly v ohanbí holit ,a inspirují tak ostatní ženy směrem k přirozenému vzhledu. A že jsou v tom úspěšné, o tom svědčí obrovský nárůst žádostí o transplantaci pubického ochlupení. Jenže...

Ano, "křoví" frčí, a tak se kliniky plastické chirurgie plní ženami, které touží vypadat jako kdysi. Bohužel to není tak snadné. Neustálé odstraňování chloupků vším možným u spousty z nich vedlo k poškození vlasových folikulů, kvůli čemuž prostě chloupky nerostou nebo rostou nerovnoměrně. Říká se tomu pubická atrichozie či hypotrichozie, při nichž člověk zcela přichází o ochlupení v oblasti kolem ohanbí. A podle odborníků trpí tímto onemocněním až deset procent žen.

...
Autor: DHI Global
Co tedy zbývá? Zákrok, při kterém se odeberou vlasové folikuly z hlavy a cibulky se operativně transplantují v oblasti nad stydkou kostí. O operaci je největší zájem hlavně v Koreji, kde je ochlupení považováno za symbol plodnosti, ovšem zákrok frčí i na Západě.

 

Je o co stát?

Chirurgická klinika DHI Global v Anglii, která se specializuje především na transplantaci vlasů u mužů, nyní hlásí, že její klíčovou specialitou, o kterou je zájem, je transplantace pubického ochlupení u žen. Jen minulý měsíc si nechalo „nastřelit“ vlasy z hlavy do klína dvaadvacet žen! Na snímku se můžete podívat, jak klín po zákroku vypadá. 

Jednou z klientek kliniky je i dvaačtyřicetiletá Monika. „Během 90. let jsem strávila roky kultivací svého těla. Byla jsem mladá a měla jsem vášnivé vztahy s mnoha muži, tak jsem chtěla vypadat co nejlépe i tam dole. Chloupky jsem si nechávala odstraňovat vosky v salonech, proužky, vším možným. Před časem jsem ale navázala vážný vztah a po narození syna jsem se na vše začala dívat jinak. Nechtěla jsem už tyhle věci dělat, považovala jsem je za zbytečné. Navíc manžel souhlasil, abych vypadala přirozeně.

Jenže ochlupení nebylo rovnoměrné a vypadala jsem jako plešatá. Loni jsem se dozvěděla o možnosti transplantace, tak jsem do toho šla,“ svěřila se Monika. Po pěti měsících už vypadá jako kdysi, a jak říká, konečně se cítí zase jako celá žena. „Přirozený vzhled je zpátky a chci, aby to tak zůstalo.“

A co si myslíte vy? Považujete přirozenost za správnou, nebo je pro vás pasé?

Autor: aši