Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Test očních linek: Jsou lepší fixy, klasické tužky nebo ty se štětečkem?

  • 17. února 2017 | 06:00

    Ať už preferujete tenké linky jen pro zvýraznění pohledu nebo máte v oblibě silnější ve stylu pin-up girls, najít ty pravé není snadné. Na trhu je velká spousta produktů od tužek přes tekuté a gelové linky až po linky ve fixu. Jak si je vybrat? Podívejte se, jaké vyhovovaly nám.

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

    Yves Rocher, oční linky v tužce, 229 Kč
    Yves Rocher, oční linky v tužce, 229 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

    Oční linky, které se nanáší pomocí fixy, mě baví. Nepatřím totiž mezi nejzručnější vizážistky a přijde mi, že právě fixa je poměrně stabilní a dobře se s ní pracuje. To se mi potvrdilo, zvládla jsem si nakreslit tenké linky, a to i když jsem trochu přitlačila. Linky vydržely celý den, nijak se nedrolily ani nevypadávaly.

    Známka jako ve škole: 1

    Douglas, kajalová tužka, 99 Kč
    Douglas, kajalová tužka, 99 Kč, koupíte v síti parfumerií Douglas nebo na www.douglas.cz
    Autor: archiv firem

    Tužka na oči je velmi tmavá a obsahuje drobné třpytky. Ale nebojte se, nebudete vypadat jako od kolotočů, na víčkách nejsou tolik vidět. Jen jako drobný odlesk. Tužka se hodí hlavně v případě, kdy jste zvyklé dělat si širší linky, což já zrovna moc nejsem. Musela jsem se snažit a pracovat s tužkou skutečně opatrně. Její výhodou ale je, že vydrží dlouho. Až po celodenním nalíčení jsem zpozorovala drobné stopy obtisku na víčku.

    Známka jako ve škole: 2

    Dermacol Precise Black, 99 Kč
    Dermacol Precise Black, 99 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem

    Opět musím vyzdvihnout fix, se kterým se dobře líčí. Je to s ním skutečně jednoduché. Barva drží skvěle na očích, ale bohužel už ne tak dobře v samotném balení. Nevím, jestli jsem měla zrovna smůlu, že se mi tužka omylem otevřela v kosmetické taštičce, ale velmi rychle mi fix vyschl. Vydržel mi ani ne měsíc, a to si linky dělám výjimečně. Nicméně věřím, že je to skutečně náhoda, že jinak vydrží déle. Takže si hlídejte zavírání a pak budete jistě spokojeny.

    Známka jako ve škole: 3

  • Redaktorka receptů Jarmila testovala:

    Trend It Up, oční linky Ultra Black 2v1, 80 Kč
    Trend It Up, oční linky Ultra Black 2v1, 80 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem

    Tekuté linky Trend It Up mají jednoduché balení a zajímavý aplikátor s úzkou tvrdou špičkou, na jejímž konci je drobná kulička, pomocí které se linky s trochou cviku snadno nanáší. Problém nastal až v momentě, kdy jsem linku protahovala od konce očního víčka – právě kvůli kuličce s ní nelze vykouzlit tak tenkou linku, jak jsem zvyklá. Černá barva je jinak dostatečně sytá, rychle schne a vydrží až do večera.

    Známka jako ve škole: 2

    Trend It Up, oční linky Intense Color, voděodolné, 80 Kč
    Trend It Up, oční linky Intense Color, voděodolné, 80 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem

    Temný odstín modré barvy si mě získal okamžitě. Příjemná změna oproti klasické černé, která je vidět na světle jen pod určitým úhlem, a to mě baví. Balení v podobě tenké tužky je praktické a vejde se do každé kabelky. Aplikace pomocí úzkého štětečku mi vyhovuje nejvíc, snadno s ním opravím nedokonalou linku, a navíc linky drží až do pozdního večera a neobtiskávají se.

    Známka jako ve škole: 1

    Rimmel Scandaleyes Bold Flick Liner, 189 Kč
    Rimmel Scandaleyes Bold Flick Liner, 189 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Značku Rimmel obecně vnímám jako kvalitnější mezi značkami nabízenými v drogerii. Černé linky Scandaleyes jsou bohužel zklamáním. Aplikátor má na konci kuličku, která během nanášení ujíždí z víčka, a je tak velmi obtížné udělat nepřerušovanou linku. Linky se pokaždé obtiskly, a proto je potřeba počkat několik sekund se zavřenými víčky, na což bohužel není každé ráno čas. Ačkoliv mají být voděodolné, začnou se samy drolit již po několika hodinách, a proto je potřeba je alespoň jedenkrát během dne obtáhnout. Za tu cenu vyžadují až moc trpělivosti.

    Známka jako ve škole: 3

    Video se připravuje ...
    Vyzkoušeno před kamerou: Jak obstály oční linky s netradičním aplikátorem? • VIDEO: Igor Hellebrandt/BPŽ

  • Redaktorka VIP Lucie testovala:

    Lavera, tekuté oční linky, 259 Kč
    Lavera, tekuté oční linky, 259 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem

    Tyto oční linky se hodí skvěle pro citlivé oči a pro ty, kdo nosí kontaktní čočky, protože si nesou označení bio. Jsou krásně pigmentované, nerozmazávaly se, ale co se týče aplikátoru, s tím jsem nebyla příliš spokojena. Má kuželovitý tvar a vypadá trochu jako ten, který mívají fixy. Oproti těm je ale tvrdší, a pro mě tím pádem nepoddajný. Linku podél linie řas s ním nakreslíte dobře, ale když si chcete udělat linku kočičí, nějak to prostě nejde, alespoň mně. Navíc když trochu přitlačíte, barva mizí a musíte linku opravovat. Také často musíte aplikátor znovu namáčet.

    Známka jako ve škole: 3

    Essence, oční linky Super Precise, 85 Kč
    Essence, oční linky Super Precise, 85 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Linky mě překvapily supertenkým štětečkem, který jsem ještě u žádných jiných linek neviděla. Díky tomu můžete nakreslit i velmi tenkou linku. Když je chcete ale protáhnout i za vnější koutek oka, štěteček se příliš prohýbá a nejde s ním vést přesnou linii – kvůli tomu, jak je tenký. Takže na klasické linky, které toužíte mít přirozené a co nejtenčí, je skvělý, na kočičí linky bohužel ne. Nicméně barva drží krásně a je velmi pigmentovaná.

    Známka jako ve škole: 2

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

    Catrice Ultra, tenké oční linky v peru, 80 Kč
    Catrice Ultra, tenké oční linky v peru, 80 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem

    Oční linky si maluji denně a myslím, že jsem v tom docela zkušená a zručná. Ale oční linky v peru jsem nebyla schopná si nanést tak, aby byly dokonale rovné a opravdu sytě černé jako tehdy, když používám klasické tekuté se štětečkem. Pro někoho, kdo nechce mít linky tak výrazné, a naopak chce, aby byly co nejtenčí, může být toto pero perfektní. Nerozmazává se i dlouho drží. Mně osobně ale nevyhovuje.

    Známka jako ve škole: 3

    Miss Sporty Really Me Eye Kit, 65 Kč
    Miss Sporty Really Me Eye Kit, 65 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Mít tužku a stíny v jednom se nejvíce hodí třeba na cesty nebo tehdy, když večer vyrazíte jen s malou kabelkou. Stačí jen pořídit si kombinaci odstínů, která vám vyhovuje. Stíny rozhodně nejsou na denní používání, protože nanášení tužkou je nepohodlné a složité. Ale čas od času se to dá. Tužka se nanáší lehce, ale trochu se mi během dne rozmazávala. Celkově jsem byla ale poměrně spokojená.

    Známka jako ve škole: 2

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

    Artdeco High Precision Liquid, 500 Kč
    Artdeco High Precision Liquid, 500 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem

    Bez linek nejdu (s trochou nadsázky) ani s odpadkovým košem. Vyzkoušela jsem všechny, od tužek přes tekuté a gelové až po fixy, a můžu s klidným srdcem říct, že tyto linky jsou suverénně nejlepší, jaké jsem kdy držela v ruce. Aplikátor není houbička, ale pevný štěteček, se kterým je velmi snadné vytvořit tenkou, ale i výraznější linku. Linky jsou sytě černé, nevysychají, nerozmazávají se ani nedrolí a vydrží perfektní celý den. Cena je sice vysoká, ale při denním používání vydrží déle než tři měsíce a to za to podle mě stojí.

    Známka jako ve škole: 1

    theBalm Schwing!, tekuté oční linky, 399 Kč
    theBalm Schwing!, tekuté oční linky, 399 Kč, koupíte na www.thebalm.cz
    Autor: archiv firem

    Také s těmito linkami jsem byla velmi spokojená. Skvěle se s nimi pracuje a mají opravdu nádherně sytě černou barvu. Navíc u mě mají plusové body za krásné retro balení. Rychle zasychají a drží celý den. Jediný problém jsem viděla v tom, že se mi časem začaly u vnějšího koutku trošku rozmazávat. Za to, v kombinaci s cenou, musím bohužel snížit známku.

    Známka jako ve škole: 2

  • Editorka Radka testovala:

    Max Factor High Precision Liquid Eyeliner, 274 Kč
    Max Factor High Precision Liquid Eyeliner, 274 Kč, koupíte na www.fann.cz
    Autor: archiv firem

    Nejsem moc dobrá v malování očních linek, a tím pádem jsem náročná při výběru. Potřebuju, aby se s nimi výborně pracovalo. Což tenhle výrobek víceméně splňuje, i když na sto procent to není. Chtělo to trochu cviku, ale nakonec se i mně podařilo udělat u vnitřního oka slabší a směrem ven silnější linku. Ale snižuju známku za něco jiného: nevydrží celý den ve stejné intenzitě, a to bych, když už se k očním linkám někdy odhodlám, chtěla mít.

    Známka jako ve škole: 3

    Bourjois, tekuté oční linky 16H Liner Pinceau, 204 korun

    Tady jsem byla spokojenější – jednak se mi s nimi pracovalo o něco snáze, jednak

    Bourjois, tekuté oční linky 16H Liner Pinceau, 204 korun
    Autor: Bourjois
    vydržely na oku celý den ve stejné intenzitě, v jaké jsem je ráno nebo na začátku večera nanesla, aniž by slábly či se drolily, což se mi s některými výrobky stávalo. Přitom nebyl problém s odlíčením.

    Známka jako ve škole: 1

  • Produkční Boženka testovala:

    Rimmel Colour Precise, 189 Kč
    Rimmel Colour Precise, 189 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Linky Rimmel Colour Precise drží krásně na víčku, kde se nerozmazávají, ale u vnějšího koutku se mi linka během dne setřela. Naštěstí se vůbec nerozmazala, jen se vytratila neznámo kam. Při nanášení má krásně černou barvu a úzký fix umožní opravdu precizní tenkou linku. Když jsem však na fix zatlačila, stalo se to, co u spousty dalších linek ve fixu – ve vzniklé lince se vytvořil pruh bez barvy. Musím ale přiznat, že při opakovaném přetření se barva sjednotila a linka se nezačala drolit.

    Známka jako ve škole: 3

    Miss Sporty Pump Up Booster Kajal, 80 Kč
    Miss Sporty Pump Up Booster Kajal, 80 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Tužka na oči od Miss Sporty je měkká a dělá krásně sytou černou linku, problém je v tom, že její hrot je dost tlustý už od začátku. Lehce se s ní linka namaluje, ale nečekejte linku tenkou. Spíš se hodí na lehké rozmazání a vytvoření tak trochu kouřového efektu – jak na horním, tak na spodním víčku. Může sloužit k zvýraznění stínů nebo k vystínování oka. Produkt se nedá považovat za klasické linky, ale dá se použít jako crayonová tužka na oči.

    Známka jako ve škole: 3

  • Redaktorka zdraví Irena testovala:

    Revlon,oční linka Revlon Colorstay Skinny, 189 Kč
    Revlon, oční linka Revlon Colorstay Skinny, 189 Kč, koupíte v síti parfumerií
    Autor: archiv firem

    Linky mi dala kolegyně s tím, že ji osobně trochu pálí. Já bych je po týdnu testování klidně zařadila mezi své top. Štětec je přiměřeně pevný tak, aby vykreslil přesnou linku včetně detailů, jako je třeba oblouček do špičky. Na jedno namočení udělá jednu sytou, rovnoměrnou, černou linku, která se za celý den nerozmaže. Pak ale přišla zatěžkávací zkouška v podobě zimy, hor, větru, střídání teplot a rázem jsem doslova na vlastní kůži pocítila, o čem kolegyně mluvila. Linky pálily. Lidem s citlivou pletí nebo při určité aktuální nepohodě pleti bych je nedoporučila. Škoda, protože samotné vlastnosti jsou na jedničku!

    Známka jako ve škole: 2-

  • Editorka Markéta testovala:

    Dermacol 12H True Colour Eyeliner, 99 Kč
    Dermacol 12H True Colour Eyeliner, 99 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem

    Hlavně žádné experimenty. S tužkami na oči, respektive se vším, co vytváří dokonalé linky, prostě neumím pracovat. Možná je to tím, že jsem nejspíše předělaný levák, jemná motorika mi vždy uniká. Proto se v linkování svých očí musím držet při zemi a používám výhradně tužku. Zase se v nich dobře vyznám, takže vím, že nesmí být moc měkká, protože to se při nanášení rozmazává, ani moc tvrdá, protože pak s ní nelze bez vypíchnutí oka malovat. Tento výrobek splňuje vše dokonale, a navíc na očích drží.

    Známka jako ve škole: 1

Autor: brig
Diskuse ke článku
.