Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dvanáctiletá dívka se znetvořeným obličejem natáčí videa a ukazuje všem, jak se pere s osudem!

12. listopadu 2016 | 06:00

Odvaha dvanáctileté dívenky Nikki Christou dojímá a zároveň rozveseluje miliony lidí na YouTube. Natáčí totiž sama sebe, jak se líčí, jak si myje zuby nebo jak se obléká. Navzdory tomu, jak vypadá! I proto dostala nedávno britskou verzi ocenění za hrdinství. Dává totiž lidem s podobnými problémy naději!

Školačce Nikki se navždy změnil život v šesti letech. Tehdy si rodiče všimli, že dívce vyskakují na pravé straně obličeje výrazně žíly. Netušili, co je čeká. Diagnóza, kterou se od lékařů dozvěděli, je šokovala. Dozvěděli se, že dívka trpí vzácnou chorobou, a to arteriovenózní malformací (AVM), kdy dochází k abnormálnímu spojení mezi tepnami a žílami. Tento stav způsobuje intenzivní bolest, ve většině případů je nevyléčitelný a vede potenciálně ke smrtelnému krvácení z nosu.

 

Video se připravuje ...
Znetvořená dívka vypráví o tom, jak se cítí • VIDEO: Youtube/BPŽ

Nikkin život se obrátil vzhůru nohama. Od šesti let až dosud, tedy do dvanácti let, prodělala dívka 28 operací a absolvovala asi 300 návštěv u lékařů, aby její stav byl pro ni i rodinu přijatelný. „Cítila jsem se velmi osamělá, protože když mi diagnostikovali tuhle nemoc, musela jsem se vzdát spousty zájmů a koníčků. Někdy jsem nemohla jít ani do školy, takže jsem se cítila velmi izolovaná,“ vypráví dvanáctiletá Nikki. 

Nikki velmi dlouho nenáviděla zrcadla a bála se do nich podívat. Nechtěla vidět svůj obličej a ty hrozné žíly v něm. Pak se jednoho dne rozhodla, že založí svůj vlastní kanál na YouTube, aby se mohla se svými přáteli vídat aspoň tímto způsobem. Publikuje zde svá videa, ve kterých mluví o své nemoci, do nichž dává své make-up tipy a v nichž nabízí poradenství pro lidi s podobnými problémy ohledně toho, jak by se měli vyrovnat se svými nemocemi, pokud nějakými trpí. K dnešnímu dni přilákala její videa na čtyři miliony osob a sleduje ji pravidelně skoro osmdesát tisíc lidí!

Nyní Nikki získala dokonce cenu Daily Mirror za hrdinství. Ano, Nikki je hrdinka a vítězka, která riskuje svůj život, aby podpořila ostatní – děti, dospělé, prostě všechny, kteří nevědí, jak překonat překážky. Nikki za její přínos odměnili na slavnostním ceremoniálu v Londýně, kterého se zúčastnil i princ Charles. A Nikki? „Je to úžasné, že mám tolik následovníků. Lidé mě kontaktují a děkují mi za to, že jsem jim ukázala, že mohou být nedokonale perfektní svým vlastním způsobem,“ říká dvanáctiletá dívka.

 

Autor: aši