Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nesmrtelné kozačky: Letos se nosí to samé co loňský rok! A co nové modely?

31. října 2016 | 06:00

Kozačky jsou zkrátka klasika, která nikdy nevyjde z módy. Podzim ani zimu si už bez nich vlastně nedokážeme představit. A dobrou zprávou je, že se letos nosí ty samé kozačky jako loni i předloni, a tak klidně můžete vytáhnout ty, které jste si pořídila už dříve.

Stejně jako loni, tak i letos jsou v kurzu kozačky sahající až nad kolena. V těch vám bude teplo i v punčocháčích, a když je dobře sladíte se zbytkem outfitu, budete opravdu sexy! Ovšem jen v případě, že máte štíhlé nohy, protože vysoké kozačky jsou nemilosrdné. Pokud nemáte nohy jako Heidi Klum, raději od nich dejte ruce pryč a vsaďte na klasiku.

Kozačky pod kolena už snad nikdy z módy nevyjdou. Můžete si pořídit ty se širokým stabilním podpatkem, které jsou mnohem pohodlnější a praktičtější. Pozor však na to, že robustní podpatek nelichotí drobným ženám. Těm mnohem více sluší kozačky na klínu, který prodlouží nohy stejně jako podpatek, a navíc vám ještě opticky zmenší chodidlo.

Nejoblíbenější je samozřejmě ta největší klasika v podobě kozaček s plochou podrážkou a velmi nízkým podpatkem. Takové boty můžete obout k sukni, šatům, ale klidně i k džínám.

Barvy

Není žádným velkým překvapením, že stejně jako každý rok vyhrává černá barva, které šlape na paty neméně oblíbená hnědá. Občas v obchodech ale samozřejmě narazíte i na šedé nebo vínové kozačky. Novinkou jsou patchworkové, tedy sešité z několika různých látek. Ale na takovou divočinu si asi troufne málokdo.

Větší popularitě, než tomu bylo loni, se těší semiš, který je právě velkým hitem. Nosí se nejen semišové kozačky, ale také šaty, kabelky, batohy, bundy i saka.

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!