Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Test přípravků po opalování: Který vám prodlouží opálení až do zimy?

  • 18. srpna 2016 | 06:00

    Jak prodloužit opálení – to je otázka, kterou si po dovolené klade většina z nás. Naštěstí existují přípravky po opalování, které by vám s tím měly pomoci. A nejen to – jejich speciální složení má pokožku také hydratovat, aby se vysušená od sluníčka co nejdřív vrátila do pohody. Vyzkoušely jsme mnoho opalovacích mlék, gelů i krémů. S jakými jsme byly nejspokojenější?

  • Editorka Markéta testovala:

    Nobilis Tilia, levandulový krém Chére, 259 Kč (50 ml), koupíte na www.nobilis.cz
    Autor: archiv firem
    Nobilis Tilia, levandulový krém Chére, 259 Kč (50 ml)

    I když vypadá jako běžný krém, výrobce ho doporučuje po opalování, zřejmě z toho důvodu, že složky v něm obsažené zklidňují pokožku a podporují tvorbu nových kožních buněk. Mně vyhovoval, má kůže je totiž velice citlivá, takže jsem ráda za každý produkt, který ji nepodráždí. Hydratuje skoro dokonale, příjemně, ale na druhou stranu nepříliš voní.

    Známka jako ve škole: 1

    Piz Buin After Sun Soothing Cooling Moisturising Lotion, 208 Kč (200 ml), koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem
    Piz Buin After Sun Soothing And Cooling Moisturising, 208 Kč (200 ml)

    Voní až příliš intenzivně po aloe, někomu by to ale mohlo vyhovovat. Velmi dobře se nanáší, protože jeho konzistence je řídká, navíc se i rychle vstřebává a nezanechává pokožku lepkavou. Hydratace mé extrémně suché pokožky ale není úplně dokonalá.

    Známka jako ve škole: 2

    Ryor, regenerační mléko po opalování s panthenolem, 120 Kč (200 ml), www.ryor.cz
    Autor: archiv firem
    Ryor, regenerační mléko po opalování s panthenolem, 120 Kč (200 ml)

    Je pravda, že pokožku podrážděnou od slunce opravdu ochladí, nanáší se snadno, protože je docela tekutý. Do kůže se ale nevstřebává moc rychle a i pár minut po nanesení budeme mít kůži bílou. O to více ale hydratuje a kůže je opravdu promaštěná. Vůně mýdlová, a to mám ráda. 

    Známka jako ve škole: 1-

  • Redaktorka vztahů Irena testovala:

    Astrid Sun, hydratační mléko po opalování, sprej, 99 Kč (200 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Astrid, hydratační mléko ve spreji, 99 Kč (200 ml)

    Všechny přípravky na tělo ve spreji pro mne znamenají boj: nikdy se mi nedaří aplikovat je tak, abych je rovnoměrně nastříkala a nemusela je rozmazávat. Pokud si chci natřít větší plochu těla, tak se „upumpuji“ a většinou skončím tím, že celou pumpičku odšroubuji. Ale to je vlastně jediné, co bych přípravku vytkla. Vůně je jemná, což mám v létě ráda, do pokožky se mléko vsakuje rychle a pak na ní vytvoří jemný film. Jestli pomůže prodloužit opálení, si netroufám hodnotit, zatím ho stále přiživuji spíš sluncem.

    Známka jako ve škole: 2

    Australian Bodycare, tělové mléko s olejem tea tree, 322 Kč (250 ml), koupíte na www.dkpharma.cz
    Autor: archiv firem
    Australian Bodycare Tea Tree Oil Body Lotion, 322 Kč (250 ml)

    Zklidnění podrážděné pokožky pomocí přípravku s tea tree olejem? Není to protimluv? To jsem si říkala, když se mi dostalo do rukou mléko od Australian Bodycare. A není: mléko samozřejmě po nanesení neštípe, naopak vyvolá na kůži chladivý pocit. Vsakuje se docela dobře, ale počítejte s tím, že bude potřeba chvíli počkat, než se budete moci obléknout. Také vůně je hodně intenzivní a bude se vás držet klidně celou noc. Kůže ale byla vláčná a důkladně promazaná, takže jedinci se sušší pokožkou tento efekt určitě ocení.

    Známka jako ve škole: 2

    Yves Rocher, hydratační mléko po opalování, 259 Kč (150 ml), koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Yves Rocher, hydratační mléko po opalování, 259 Kč (150 ml)

    Nejdříve mě na přípravku zaujala jemná a pro mě zcela nová vůně. Možná to bude ona máčka přímořská, rostlina, jejíž výtažky mléko obsahuje a která má pomáhat ke zklidnění a obnově pleti. Přípravek se roztíral dobře, kůže ho doslova vcucla a zůstala jemná a vláčná. Zároveň ale nezůstala mastná, takže se můžete namazat a jít. Oblíbila jsem si ho nejen po opalování.

    Známka jako ve škole: 1

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

    Frais Monde, osvěžující mléko po opalování, 349 Kč (200 ml), koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem
    Frais Monde osvěžující mléko, 349 Kč (200ml)

    Nemám ráda krémy s lehkou, až gelovou strukturou, protože zpravidla lepí. To ale neplatí u značky Frais Monde. Lehký krém s aloe vera a olivovým olejem se okamžitě vstřebá a zanechá pokožku hydratovanou, aniž by na ní zůstal mastný film. Příjemně zklidňuje a krásně voní. Tělové mléko vám nenahradí, ale na hydrtaci pokožky po slunění je naprosto ideální.

    Známka jako ve škole: 1

    Avene Sun After Sun, reparační péče po opalování, 289 Kč (200 ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Avene reparační péče po opalování, 289 Kč (200ml)

    Na Avene mám ráda, že jsou jejich přípravky neparfemované, takže sedí i opravdu citlivé pokožce. Líbí se mi balení s pumpičkou, které dávkuje přesně a současně není moc velké. Mléko po opalování je hutnější, ale krásně se roztírá a za chvilku se vstřebá, aniž by zanechalo pokožku mastnou.

    Známka jako ve škole: 1-

    Rituals, hydratační mléko po opalování, 420 Kč (200 ml), koupíte na www.rituals.cz nebo v prodejnách Rituals
    Autor: archiv firem
    Rituals Hydratační mléko po opalování, 420 Kč (200ml)

    Také tento přípravek po opalování má velmi lehkou konzistenci a vstřebává se okamžite, aby zanechal pokožku hebkou a hydratovanou. Obsahuje 30% aloe vera a další rostlinné extrakty. Opět vám nenahradí klasické tělové mléko, ale to od přípravku po opalování ani neočekávám. Na pokožce poměrně intenzivně, ale příjemně chladí. Jediné, co bych vytkla, je na můj vkus až příliš výrazná vůně připomínající mentol. Jinak jsem ale nadšená.

    Známka jako ve škole: 1-

  • Produkční Boženka testovala:

    Piz Buin, zintenzivňující hydratační mléko po opalování, 459 Kč (200 ml), koupíte na www.fann.cz
    Autor: archiv firem
    Piz Buin, opálení zintenzivňující mléko, 459 Kč (200 ml)

    Za kvalitu se jednoznačně vyplatí si připlatit. Tento přípravek po opalování krásně voní, skvěle hydratuje a lehce se vstřebává do pokožky, a navíc má ještě vlastnost, kterou já rozhodně ocením. Opravdu totiž prodlouží vaše opálení.

    Známka jako ve škole: 1

    Ziaja Sun, zklidňující gel po opalování, 48 Kč (200 ml), koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Ziaja, zklidňující gel po opalování, 48 Kč (200 ml)

    Přípravek po opalování od značky Ziaja má všechny obvyklé vlastnosti, které si u krému žádáme, ale ještě jednu navíc. Obsahuje totiž panthenol a kalcium, takže zklidňuje podrážděnou pokožku po opalování a přináší okamžitou úlevu. Aby toho nebylo málo, hodí se i po opalování v soláriích, to si totiž také žádá správnou péči.

    Známka jako ve škole: 1

    Nuxe Sun, tělové mléko po opalování, 369 Kč (200 ml), koupíte na www.nuxe-lekarny.cz
    Autor: archiv firem
    Nuxe, svěží mléko po opalování, 369 Kč (200 ml)

    I má oblíbená značka Nuxe přichází s mlékem po opalování. Voní tak krásně, že bych si ho nejraději mazala celý rok, i když slunce nesvítí. Má navíc tu výhodu, že si ho můžete mazat nejen na tělo, ale i na obličej. V jeho složení najdete přírodní carob prášek, který prodlužuje opálení, takže si bronzovou pokožku užijete o trošku déle.

    Známka jako ve škole: 1

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

    Eucerin, regenerační mléko po opalování, 259 Kč (150 ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Eucerin, regenerační mléko po opalování, 259 Kč (150 ml)

    Za přípravky od Eucerinu si ráda připlatím, vyhovují mi všechny. Stejně tak je to i s krémem po opalování, který mi i na spálenou pokožku dělá maximálně dobře. Nikdy nepálí, chladí, svěže voní a snadno se roztírá. Po vsáknutí do pokožky zanechává kůži příjemně hydratovanou, ne mastnou. Za mě je to jeden z nejlepších přípravků po opalování, jaký jsem kdy vyzkoušela.

    Známka jako ve škole: 1

    Dermacol, regenerační a hydratační balzám po opalování, 169 Kč (400 ml), koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Dermacol, regenerační a hydratační balzám, 169 Kč (400 ml)

    Přípravky s pumpičkou nejsou příliš praktické na cesty, protože zaberou hodně místa a mohou se také vylít do zavazadla. To je jediné, co bych tomuto přípravku vytkla. Jinak jsem si oblíbila jeho vůni i řidší konzistenci, díky které se snadno roztírá. Do pokožky se vstřebá prakticky ihned, a tak si za chvilku můžete dopřát ještě druhou vrstvu. I přesto vám však vydrží opravdu dlouho, protože stačí nanést jen malé množství, aby pokožka byla hydratovaná.

    Známka jako ve škole: 1-

    Garnier, mléko po opalování pro citlivou pokožku, 245 Kč (200 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Garnier, mléko pro citlivou pokožku, 245 Kč (200 ml)

    Přípravek je příjemně chladivý, ale trochu lepí, to mi vadilo. Na opálené pokožce je však opravdu velmi příjemný. Spíše než že by hydratoval, tak poškozenou kůži opravdu zchladí, zklidní a sníží její pálení. S balením v tubě jsem byla spokojená, je ideální na cesty, protože nezabere příliš místa.

    Známka jako ve škole: 2

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

    Ziaja Sun, mléko prodlužující opálení, 55 Kč (200 ml), koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Ziaja, mléko prodlužující efekt opalování, 55 Kč (200 ml)

    Musím se přiznat, že krémy po opalování moc nepoužívám, protože mě prostě nebaví se natírat. Nicméně mléko po opalování jsem vyzkoušela a vlastně jsem měla sto chutí si nafackovat, že jsem ho nepoužívala už dříve. Měla jsem totiž pocit, jako kdyby se mi pokožka znovu napnula. Navíc obsahuje bambucké máslo, které hydratuje, a také D-panthenol a vitamin E, které případně spálenou kůži pomůžou zahojit. Mléko se hlavně dobře roztírá, má příjemnou, nevtíravou vůni a rychle se vsakuje.

    Známka jako ve škole: 1

    Lavera, tělové mléko do sprchy po opalování, 204 Kč (150 ml), koupíte na www.folly.cz
    Autor: archiv firem
    Lavera After Sun, mléko do sprchy, 204 Kč (150 ml)

    Přiznám se, že s mlékem po opalování do sprchy jsem se setkala poprvé. Stejně jako klasická mléka má pokožku hydratovat a zmírňovat případné příznaky spálení od sluníčka. S tím rozdílem, že mléko pak na pokožce nezaschne, ale smyjete ho. I po opláchnutí jsem měla pocit, že je má pokožka hladká a vypnutá. Složky, které tomu dopomáhají, jsou aloe vera, která zklidňuje, a bambucké máslo, které pomáhá proti stárnutí pokožky, podporuje její lepší hydrataci a znovuobnovení poškozených tkání. Příjemný bonus? Má zcela přírodní složení.

    Známka jako ve škole: 1

     

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.