Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Seznamky do kapsy: Kde hledat lásku a kde nezávazný sex?

  • 3. srpna 2016 | 06:00

    Stále hledáte svou spřízněnou duši? Pak je potřeba jít lásce pořádně naproti. Zatímco dřív platilo, že sezením na gauči toho pravého nenajdete, dnes je vše jinak. V on-line světě můžete na mobilu kromě pokémonů lovit i partnery a stačí vám k tomu jen váš mobilní telefon a příslušná seznamovací aplikace.

  • Tinder, když hledáte úlet

    tinder
    Autor: archiv firem

     

    Tinder je nejznámější bezplatná seznamovací aplikace do mobilu. Jakmile si vytvoříte krátký profil – tři fotky, věk a stručný popis – můžete jít okamžitě na věc. Navolíte si, v jakém věkovém a vzdálenostním rozhraní partnera hledáte, a pak už stačí jen projíždět stovky potenciálních úlovků. Pokud přejedete prstem doleva, znamená to, že vás nápadník nezaujal, naopak doprava mu dáváte šanci. Hlavní výhodou aplikace je fakt, že vás nemůžou zprávami bombardovat žádní muži, které jste vy sama „nelajkla“. Až ve chvíli, kdy se navzájem propojíte, si můžete začít zvesela psát. Nevýhodou je fakt, že zde muži často hledají jen snadné povyražení – a hlavně je většina z nich z ciziny. Na flirt je ale aplikace ideální!

  • Pinkilin, když chcete jít na večeři

    pinkilin
    Autor: archiv firem

     

    Pinkilin je nová bezplatná česká aplikace, která svým růstem překvapila i samotné tvůrce. Seznamka funguje na principu GPS lokace. Ta vám seřadí potenciální partnery podle vzdálenosti od místa, kde se právě nacházíte. Hlavní myšlenkou Pinkilinu tedy je setkat se s novými objevy nejlépe ještě tentýž večer. Od jiných seznamek se také liší tím, že pokud někoho „lajknete“ nebo on vás, musí reakce proběhnout do 100 minut. Seznámení tak probíhá rychle bez zbytečného přemýšlení a pochybování. K dispozici máte jen 10 pozvánek denně, a tak si dobře rozmyslíte, kdo dnes dostane onu osudovou šanci se s vámi setkat. On-line aplikace tak nechce nahradit přirozené osobní setkávání, ale jen "dopomoct" a popostrčit možné spřízněné duše blíž k sobě.

  • Blindr, když na vzhledu nezáleží

    Video se připravuje ...
    blindr • VIDEO: archiv firem

    Tento projekt z dílny Slováků funguje na opačném principu než ostatní seznamky. Pokud totiž budete mít zájem začít si s někým chatovat, nebudete mít možnost vidět jeho fotografii.  Tvůrci se totiž domnívají, že nejdůležitější je nejprve poznat charakter člověka a až později soudit, jak vypadá. Blindr nabízí i řadu dalších funkcí, jako jsou například veřejné diskuse, tvorba okruhů známých a sdílení fotek výhradně jen s vámi vybranými lidmi. Záporem je možná jednoduchý, ne příliš vymakaný design a také samotný koncept seznamky. Vážně máte chuť si s někým měsíc psát a pak zjistit, že to absolutně není váš typ? No, je to na vás…

  • Hitch, když se svěříte do rukou přátelům

    hitch
    Autor: archiv firem

    Znáte film s Willem Smithem, v němž jako seznamovací guru radil chlapům, jak najít tu pravou? Pak vás zaujme aplikace Hitch, která vznikla právě na základě zmíněného filmu. Princip spočívá v tom, že jedině vaši kamarádi vědí, kdo se k vám nejlépe hodí. Proto si na této seznamce nevybíráte vy, ale vaši přátelé z Facebooku a dalších sociálních sítí. Zní to trochu riskantně – svěřit svůj osud do rukou svých přátel – ale vězte, že kamarádi, kteří od rána do večera poslouchají příběhy o vašich ex, vám mohou skvěle pomoct.

  • Becomme, když nevíte, jak na to

    becomme
    Autor: archiv firem

    Podle českých vývojářů by si lidé měli v současné době kromě cizích jazyků osvojit i jazyk milostné konverzace. Aplikace Becomme proto slouží jako užitečný seznamovací rádce. Najdete v něm tipy, rady, vzorové otázky na první rande i motivační články, které vám dodají sebevědomí. Becomme vám poradí přes 700 způsobů prvního oslovení, přes 100 otázek, na které nelze odpovědět jednoslovně, i vám ukáže spoustu názorných poučných konverzací ze skutečných událostí. Můžete si vybrat buď rady na on-line konverzaci, nebo osobní setkání. Aplikace je primárně určená pro muže, kterým radí, jak sbalit ženu, ale užitečné informace a návody na Becomme naleznou i dámy.

    Další rady, kde se v Praze seznámit, naleznete ZDE.

Autor: Natálie Hrdá
Diskuse ke článku
.