Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak na dokonalé obočí? Místo tužky sáhněte po minerálním pudru

Video se připravuje ...
V pražském salonu Korunka nás naučili, jak si nejlépe doma zvýraznit obočí pomocí minerálního pudru
VIDEO: Adam Balažovič
12. dubna 2016 | 06:00

Obočí bývá při kosmetických úpravách často opomíjené. A je to velká škoda! Správně vytvarované a přirozeně zvýrazněné obočí totiž dá vyniknout vašim očím a dokonale orámuje celý obličej. Jak to snadno zvládnete doma? Zeptaly jsme se v pražském kosmetickém salonu Korunka.

Trendy velí: nechte ho dorůst

Časy devadesátých let, kdy se obočí důkladně vytrhávalo a zůstávala z něj jen úzká linka, jsou naštěstí dávno ty tam. Už posledních pár let je v kurzu přirozený look, a to je jen dobře. Kromě toho, že vypadá mnohem něžněji, vám totiž dá také daleko míň práce. Nechte ho přirozeně narůst a vytrhávejte jen ty chloupky, které přebývají – tedy nad tvarem a u kořene nosu. Nejjednodušší je zajít si na první úpravu do kosmetického salonu a dokonalý tvar pak jen doma udržovat pomocí pinzety.

Pravidla pro trhání

Pro zmírnění bolesti vytrhávejte chloupky po koupeli nebo napaření horkou párou, když jsou póry otevřené. Bolest se dá také zmírnit, když po každém vytržení stisknete kůži v místě, kde jste se zrovna zbavila chloupku, na 10 až 15 vteřin. Bolest by se měla utlumit.

Chloupky vytrhávejte po směru růstu a zásadně zespodu. Každý chloupek pevně uchopte pinzetou u kořene a prudce škubněte. Po vytržení několika chloupků přejděte na druhé obočí. Jen tak bude tvar obočí stejný. Po vytrhání podrážděná místa pečlivě vydezinfikujte pleťovou vodou.

Jak a čím ho zvýraznit

Pokud nemáte od přírody velmi tmavé vlasy a s nimi i obočí, bude vždy vypadat lépe, když obočí zvýrazníte pomocí líčidel. Na trhu naleznete širokou škálu produktů od klasických tužek přes fixy a kity na úpravu obočí až po minerální pudry. Právě ty jsou k líčení obočí nejvhodnější, protože výsledek působí velmi přirozeně a nenápadně. Na rozdíl od tužek není potřeba dávat si pozor, aby obočí nevypadalo tvrdě, a navíc jsou voděodolné, takže vydrží opravdu perfektní celý den – až do večerního odlíčení.

Nanášejte je štětečkem, ideálně přes šablonu, proti růstu chloupků. Poté je do obočí jen zapracujte spirálkou a podle potřeby zvýrazněte oblouk obočí rozjasňovačem. Podobně pracujte také s pigmentovanými kity na obočí, jejichž součástí bývá zpravidla i vosk, kterým obočí uhladíte a stín zafixujete.

Tužkou nebo fixou obočí nevybarvujte, ale spíše vyplňte pomocí krátkých čárek, které nakonec spirálkou opět rozetřete do ztracena.

Kam vyrazit?

Do salonu Korunka na pražských Vinohradech zamiřte nejen na úpravu tvaru, ale i tehdy, pokud je vaše obočí opravdu světlé a vy si jej nechcete každé ráno líčit. Pomocí speciální barvy vám obočí nabarví tak, že vydrží perfektní týden, aniž byste na něj musela sáhnout. Právě barvení obočí je dobré využít také v případě, když jste radikálně změnila barvu vlasů a chcete k ní doladit i barvu obočí.

Pokud máte v plánu užít si opravdové holčičí odpoledne – jako dámy ze Sexu ve městě – vypravte se s kamarádkou do nově otevřeného pražského The Brow Bar. V příjemném, stylovém prostředí Starého Města si můžete dát kávu, sklenku šampaňského nebo prosecca a zároveň si dopřát úpravu obočí dle nejnovějších trendů.

Když máte jen pár minut a ještě potřebujete něco nakoupit, navštivte některý z brow barů značky Benefit ve vybraných parfumeriích Sephora. Obočí vám zde vytvarují a upraví raz dva. Jen musíte počítat se zvědavými pohledy kolemjdoucích.

Autor: Brigita Zemen