Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Nová reality show: Ukažte dětem, jak žije rodinka křečků

Video se připravuje ...
Jak se žije křečkům v reality show?
VIDEO: Blesk.cz
6. ledna 2016 | 10:00

Sledovat zvířecí reality show je mnohdy mnohem zábavnější než dívat se na to, co provádějí v podobných pořadech lidé. Schválně se podívejte, jak si vedou Křečkovi, jejichž život můžete od tohoto týdne sledovat on-line. Sledování zvířat je oblíbené na celém světě, a právě křečíci džungarští jsou známí tím, že v dobře vybaveném terárku dělají až cirkusové kousky.

Video se připravuje ...
Čtyři samičky můžete pozorovat 24 hodin denně • VIDEO: Blesk TV
Přicházíme s novou zvířecí reality show. Sledovat můžete čtyři samičky křečíků džungarských, jejichž život máte díky on-line kamerám jako na dlani ZDE

„Džungaráci jsou často aktivní i přes den. Tyhle čtyři holčičky jsou navíc ještě mláďata, tak se různě kočkují, spinkají spolu, kradou si jídlo,“ popisuje Eva Dudíková z chovné stanice Mandarins, kde se Křečkovi narodili. Tvůrci reality show doufají, že si sledování křečků oblíbí každý milovník zvířat, včetně dětí.

Ženich bude na jaře

Na jaře k nim přibude sameček
Autor: Ladislav Křivan
Proč jen samičky? Aby spolu mohlo žít víc křečků pohromadě, musí se znát. I čtyři křečky seznamovala chovatelka dlouho předtím, než odjeli do Prahy. Kdyby si na sebe holky nezvykly, mohlo by pak soužití skončit i smrtí. „Jsou to dvě a dvě sestry, jejich rodiny jsou navíc generačně v příbuzenském vztahu,“ vysvětluje chovatelka. Holky jsou zatím bez samečka, na rozmnožování jsou ještě malé. Ženicha jim redakce Blesk.cz přiveze až na jaře.

jde o dvě dvojice sester
Autor: Ladislav Křivan
Jména samičkám vybírali čtenáři. V anketách hlasovalo přes 1500 lidí. Samička Kačenka se jmenuje podle herečky Brožové. Je to totiž druh agouti světlá – čili taková křeččí blondýna. Halina má stejné jméno jako spisovatelka Pawlowská, protože obě mají rády jídlo. Drahuška dostala jméno kvůli své barvě, má totiž safírové zbarvení. Safír je drahokam, a tak lidé hlasovali podle jmen, která znějí bohatstvím. U Sněhurky rozhodla její bílá barva…

A co se dělo první den show, tedy v úterý 5. ledna? Křečkovi ho spíš prospali, ale i tak došlo každou hodinu na proběhnutí na kolotoči, konala se malá bitva o místo u pítka a Sněhurka si dvakrát dala šplh do věže.

Podívejte se na její řádění na videu! Křečkovy můžete sledovat 24 hodin denně na adrese www.blesk.cz/kreckovi a mají taky vlastní stránku na Facebooku!

Video se připravuje ...
Křečkovi: Perlová samička dostala jméno Sněhurka • VIDEO: David Vaníček

Autor: red