Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!

Video se připravuje ...
Podívejte se na nejkrásnější vánoční stromky z celého světa
VIDEO: youtube.com_ThePhotoCollector/bpž
4. prosince 2017 | 06:00

Na tenhle pohled se každoročně těší nejen děti, ale i dospělí. O víkendu, tedy na první adventní neděli, rozzářily ozdobené stromečky náměstí ve většině měst. Na každém kroku tak na nás dýchá ta pravá sváteční atmosféra. Díky naší fotogalerii se můžete podívat, jak vypadá vánoční výzdoba v zahraničí.

Věděli jste, že první zmínka o nazdobeném a svíčkami osvětleném vánočním stromu pochází z kroniky z německých Brém z roku 1570? Během pár století se ale tenhle zvyk rozšířil do celého světa. Dnes se radnice, obchodní centra, kasina i hotely předhánějí, kdo bude mít největší, nejkrásnější a nejzajímavější vánoční strom.

Za nejkrásnější je každoročně označován vánoční stromeček v Rockefellerově centru v New Yorku, který americký prezident pravidelně rozsvěcuje pomocí stisknutí jediného tlačítka. Jeho výzdobu připravují přední výtvarníci. První vánoční strom tam stál už v roce 1931, tedy ještě dříve, než byla stavba zcela dokončena.

Za největší vánoční strom světa pak každý rok označují ten svůj organizátoři vánočních trhů v Dortmundu. Je vytvořen ze stovek menších stromků poskládaných do pyramidy a jde bezesporu o unikátní technické i umělecké dílo. Zajímavý je pak třeba vánoční strom v brazilském Rio de Janeiru, který je umístěn na umělém ostrůvku, takže to vypadá, jako by plaval v moři.

Pokochejte se fotkami krásných vánočních stromů a dekorací:

A v této galerii se podívejte, jak by to opravdu vypadat nemělo: