Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lucie Ř.: Dcera trpí ztrátou vlasů a je s tím smířena více než já!

Ztráta vlasů netrápí jen muže
24. listopadu 2015 | 14:16
Prezentace klienta |

Slyšeli jste někdy pojem alopecie? Latinský název označuje ztrátu vlasů. Kdo zažil vypadání vlasů, ví, že se nejedná o nic příjemného. Alopeciekomerč nepředstavuje jen autoimunitní kožní onemocnění, ale také estetický problém, se kterým se pacienti trpící touto nemocí musí vyrovnávat. Jak tomu ale čelit?

Mladí, staří, kdo by měl být na pozoru?

Existuje několik druhů alopecie, kdy se každý projevuje v jiném věku, avšak u obou pohlaví stejně. První typ se vyznačuje ohraničeními místy bez vlasů a projevuje se mezi 20. a 40. rokem života. Druhý naopak propuká v raném věku a je často spojený s dalšími autoimunními nemocemi. Další typ se často pojí s hypertenzí a alopecie zde téměř v polovině případů přechází do totální ztráty vlasů. Poslední typ se projevuje většinou po čtyřicítce, pacient navíc často trpí i různými endokrinologickými onemocněními.

před ošetřením
Autor: Derma Medical s.r.o.

Vaše dcera trpí ztrátou vlasů. Kdy a jak jste se dozvěděli, že se jedná právě o alopecii? Jaká léčba vám byla doporučena?

Dcera trpí alopecií od 1 roku věku, dnes je to 6 let. První příznaky se začaly projevovat okolo 1. roku tak, že vlásky začaly řídnout, až vypadaly úplně. Poté ještě na pár místech vyrostly, ale bohužel zase vypadaly. Léčbu jsem hledala na kožním a alergologii, kde si myslely, že to souvisí se štítnou žlázou. Podstoupila léčbu kortikoidy a docházela dvakrát týdně na PUVU, bohužel léčba nezabrala.

Kde jste se dozvěděla o možnosti léčit dítě na Derma Medical Clinic? Jakou léčbu dceři určili?

O Derma Medical Clinic jsem se dozvěděla od známé z facebooku. Dcerce doporučili léčbu laserem. Okamžitě jsem na ni přistoupila. Znamenala pro nás poslední šanci, aby dcera měla vlásky.

po ošetření
Autor: Derma Medical s.r.o.

Jaké zkušenosti máte s laserem? Má léčba i nějaké vedlejší efekty?

Dcera zatím absolvovala asi 50 ošetření, ale výsledek byl viditelný již po 25 sezeních. Její se stav se začal zlepšovat. Na několika místech dokonce narostlo jemné chmýří. Z toho jsme měli velkou radost. Pak ale dcerka dostala neštovice a po nich bohužel vše vypadalo. Oproti ostatním léčbám, které jsme podstoupily, laser nijak nezatěžuje organismus a nezasahuje okolí kůže. Hned po ošetření může být kůže zarudlá, ale to brzy zmizí.

Budete pokračovat v léčbě excimerovým laserem, nebo vyzkoušíte něco jiného?

Rozhodně budu i nadále volit léčbu laserem.

Setkává se dcera s nepochopením u spolužáků?

Alopecie dceru neomezuje, je s tím smířená víc než já. V současnosti nosí paruku a šátky a ve škole s tím problémy zatím nemá.

Alopecie u pacienta na začátku léčby
Autor: Derma Medical s.r.o.

Zázračný excimerový laser Xtrac léčí nejen alopecii

Ošetření unikátním excimerovým laserem Xtrac 308nm je rychlé a bezbolestné. Laserový paprsek působí pouze na postižené buňky, které se rychle zahojí, a okolní tkáň se tak škodlivým zářením zbytečně nezatěžuje. Zamezuje vzniku jizev, umožňuje ošetření i těžce dostupných míst, nezatěžuje organismus a nemá žádné vedlejší účinky. Prokazatelné výsledky jsou podloženy desítkami lékařských studií.

Alopecie u pacienta během léčby
Autor: Derma Medical s.r.o.

Navštivte jedno ze dvanácti středisek Derma Medical Clinic a vyzkoušejte léčbu zázračným XTRAC laserem.