Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Velký test líčidel na obočí: Jak ho vytrhávat a čím upravovat?

  • Video se připravuje ...
    17. dubna 2015 | 06:00

    Obočí je výrazným prvkem vašeho make-upu, a mělo by být proto finální tečkou za celkovým líčením. Navíc je posledních pár let trendy přirozené, husté obočí, takže bez nejrůznějších produktů na obočí se obejdete jedině v případě, že vám příroda nadělila opravdu husté obočí. Rozhodly jsme se proto otestovat tužky, gely, kity a vosky na obočí, abychom zjistily, které jsou na úpravu obočí prostě nejlepší.

  • Redaktorka Jana testovala:

     

    Astor, gel na obočí Seduction Code, 69 Kč

    Astor Gel na obočí Seduction Codes, 69 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem

    Přípravek tohoto typu se mi dostal do ruky poprvé a opravdu mne zaujal. Mám husté obočí, takže místo dobarvování ho potřebuji spíš umravnit a učesat, a k tomu se tento bezbarvý gel v balení jako řasenka perfektně hodí. Po nanesení je obočí pěkně urovnané a tak také zůstane. Jen mne mrzelo, že gel začal poměrně rychle vysychat a špinit se od make-upu. Zřejmě jsem ho měla na obočí nanášet ještě předtím, než aplikuji make-up.

     

    Oriflame, paletka na obočí, 299 Kč

    Oriflame Paletka na obočí, 299 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem

    Vlastně takové oční stíny na obočí. Zvýrazňují jej jemněji než tužka. V balení je gel, kterým obočí pomocí štětečku upravíte a pak na něj nanesete barvu. Můžete si vybírat ze dvou odstínů, světlejšího a tmavšího. Protože mám obočí od přírody husté a výrazné, stačí mi ho upravit vazelínou a stínem jen zkorigovat například špatně vytržené chloupky. Nedalo mi to a vyzkoušela jsem oba odstíny i na oči – a skvěle fungují i jako oční stíny.

     

    Inglot, tužka na obočí na bázi vosku FM, 288 Kč

    Inglot tužka na obočí FM, 288 Kč, koupíte na www.inglotcosmetics.cz
    Autor: archiv firem

    Klasická tužka na obočí ve světle hnědém odstínu. Je trochu tvrdší, nerozmazává se, a zachytí se proto spíš na obočí než na pokožce. Balení obsahuje praktický kartáček na úpravu obočí. Žádný extra benefit jsem u tužky neobjevila. Prostě normální tužka na obočí v příjemně přirozeném odstínu v elegantním, trvanlivém a praktickém balení.

  • Redaktorka Maruška testovala:

     

    Moje, tužka na obočí, 49 Kč

    Moje Tužka na obočí dlouhodržící, 49 Kč, koupíte na www.kosmetikamoje.cz
    Autor: archiv firem

    Česká značka kosmetiky Moje mne překvapuje čím dál tím více! A samozřejmě v tom pozitivním slova smyslu. Tužku na obočí používám asi poslední čtyři měsíce a jsem s ní opravdu spokojená. Barva totiž vydrží celý den, nerozmazává se a působí přirozeně. Jediné negativum, které pozoruji, je hřebínek, který se mi během té doby už stihl roztřepit, takže na úpravu obočí musím používat jiný.

     

    Maybelline Master Shape, 149 Kč

    Maybelline Tužka na obočí Master Shape, 149 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Dalo by se říct, že je to taková "tužka pro začátečníky". Nebo pro ty, kdo chtějí obočí skutečně jen trochu dobarvit, a ne nijak zásadně zvýraznit. Což je samozřejmě super, protože i když se malujete ráno trochu ve spěchu, máte jistotu, že nebudete ve výsledku vypadat jak Brežněv s nakresleným obočím. Pokud ale od tužky na obočí očekáváte, že bude skutečně výrazná, pak sáhněte raději po jiné. Kladně hodnotím i kartáček na obočí.

  • Redaktorka Andrea testovala:

     

    Artdeco, pero na obočí, 329 Kč

    Artdeco Pero na obočí, 329 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem

    Díky "kouzelné hůlce" v podobě fixy na obočí jsem konečně pochopila, že k pěknému líčení mi vždy chybělo decentně zvýrazněné obočí. Jemnou a tenkou fixou si navíc zvládne obočí dokonale orámovat i ten největší nešika. Fixa na obočí je zkrátka moje nová "láska", kterou nosím stále u sebe!

     

    Yves Rocher, tužka na obočí, 219 Kč

    Yves Rocher Tužka na obočí, 219 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

    Malování obočí tužkou je trochu složitější než fixem. Musíte trochu víc zatlačit a je hodně důležité vychytat ten správný odstín, abyste neměla obočí jako klaun. Tužka Yves Rocher, odstín blond, je pro mě jako stvořená! Ocenila jsem i hřebínek na druhém konci, kterým si před i po namalování obočí doupravím. Jedinou nevýhodou je, že je tužka velmi dlouhá, takže se mi nevejde do kosmetické taštičky, kterou nosím stále při sobě.

  • Redaktorka Gábi testovala:

     

    Dermacol Soft Eyebrow, 99 Kč

    Dermacol Soft Eybrow Pencil, 99 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem

    Tužka na obočí se kupodivu stala poprvé součástí mé kosmetické taštičky, ale vypadá to, že se v ní už usídlí. Moje přirozená barva vlasů je světle hnědá a nikdy mi nepřipadalo, že bych potřebovala zvýraznit obočí. Možná jsem při jistých dávných pokusech používala špatný odstín, kvůli němuž mé obočí vypadalo, jako by mi nepatřilo. Dermacol tužka má příjemnou měkkost, nesmí se na ni moc tlačit, aby nedělala příliš tmavé a silné čáry. Kartáček na víčku je tak akorát široký a chloupky nejsou příliš tvrdé, takže se s nimi velmi přirozeně upravuje nanesená barva. Pokud máte raději špičatý tvrdý hrot tužky, pak tato není ten typ.

     

    Miss Sporty, tužka na obočí, 40 Kč

    Miss Sporty Tužka na obočí, 40 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Tato tužka mě překvapila svou tvrdostí. Aby byl člověk schopen nakreslit čáru, musí pořádně tlačit. Na druhou stranu, tužka se dá ořezat do perfektního hrotu, a pokud si obočí malujete tak, že potřebujete tenkou úzkou linii, potom budete spokojena. Pravděpodobně také o něco déle vydrží než měkké tužky. Kartáček na víčku je stejně jako tužka hodně tvrdý a je až nepříjemné ho používat, ale je možné, že časem trochu povolí. Zjistila jsem, že dávám přednost měkčím hrotům, ale jinak nemohu říci, že bych s touto tužkou byla vyloženě nespokojená.

  • Grafička Tereza testovala:

     

    Rimmel Brow This Way set, 129 Kč

    Rimmel Brow This Way set, 129 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Paletka stínů na obočí Rimmel mě nadchla. Nanášení funguje ve dvou fázích. Jako první nanesete kartáčkem vosk a obočí vytvarujete a zafixujete. Potom použijete druhou stranu štětečku a pudrem obočí dokreslíte do přirozeného vzhledu. Perfektně upravené obočí vydrží celý den a placatá paletka se vám vejde klidně i do kapsy u džínů.

     

    Sleek Eyebrow Stylist, 195 Kč

    Sleek Eyebrow Stylist, 195 Kč, koupíte na www.beaut-store.cz
    Autor: archiv firem

    Když jsem dostala tuto tužku na otestování, říkala jsem si, že mě nemůže překvapit. Omyl! Stačilo pár tahů a já měla přirozeně vykreslené obočí. Kartáček na dotvarování dovedl vše k naprosté dokonalosti. Navíc tužka vydrží opravdu dlouho.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.