Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zpěvačka Mista radí, jak správně pečovat o kudrnaté vlasy

Mista vám poradí, jak se starat o kudrnaté vlasy.
1. ledna 2015 | 12:00

Ženy, které mají kudrnaté vlasy, většinou touží po rovných. Vlasy se totiž těžko upravují, mají velký objem a mnohdy si s nimi jejich majitelky nevědí rady. V novém dílu Mista Fashion bych vám spolu s Ivanou Volhejnovou, senior stylistkou ze Salonu Petra Měchurová, chtěla ukázat pár tipů, díky kterým uděláte ze svých kudrnatých vlasů korunu krásy a nebudete se trápit náročnou úpravou.

Úprava kudrnatých vlasů začíná již před jejich mytím. Vlasy byste si předtím měla pořádně pročesat, nejlépe hřebenem se širokými zuby. V tomto případě není vhodné používat kartáč ani populární tangle teezer. Vlasy by se mohly potrhat a zkrepatit. Nezapomeňte, že kudrnaté vlasy se češou pouze před umytím. Nikdy ne po mytí, ani ve dnech, kdy si vlasy neumýváte. V té době je dobré upravovat  je jenom pomocí prstů, aby se vám nezničily a nevypadaly vysušeně.

Šampon a masku používejte určené výhradně na kudrnaté vlasy, nejlépe s označením antifrizz, které brání jejich krepatění. Po umytí si vlasy ručníkem nedrhněte, jen je jemně promasírujte. Nezapomeňte použít nesmývatelný krém, který má v sobě i tepelnou ochranu. Ta vlasy ochrání při následném fénování.

Možná jste nevěděla, že existují dva druhy kudrnatých vlasů – jemné a silné. Na jemné vlasy je lepší používat stylingový sprej nebo pěnu, kdežto ty silné zvládnou výživné oleje a hutnější krémy. Solný sprej je vhodný pro oba typy vlasů. 

Až si budete vlasy fénovat, vždy umístěte fén k jedné partii vlasů, pak jej vypněte a zase přemístěte. Zabráníte tak tomu, že se vám kadeře poškodí a rozlítají. Po vysušení vlasy rozhodne nekartáčujte, vlny si maximálně rozdělte prsty a zafixujte lakem nebo sprejem s označením antifrizz, který opět zabrání krepatění.

Když venku prší nebo sněží, nedoporučuje se kudrnaté vlasy žehlit a narovnávat. Vlasy rychle zvlhnou a opět zkudrnatí. O mnoho lepší volbou je nechat vlasy přirozeně vlnité, které drží tvar v jakémkoliv počasí, a podpořit jejich vlastní přirozenou strukturu.

Jak pečovat o kudrnaté vlasy? Detailní návod najdete ve videu:

Jste fanouškem seriálu Mista Fashion? Pak sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý týden objeví exkluzivní video, ve kterém vám bude zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radit v oblasti krásy a módy.

Kudrnaté vlasy si raději narovnáváte nebo je nosíte přírozeně?
78,6%
21,4%
Děkujeme za Váš hlas!
202 hlasů
55 hlasů