Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zpěvačka Mista vám poradí, jak si udělat rybí a francouzský cop

Mista
20. listopadu 2014 | 12:00

Líbí se vám zapletené copy ale stále nevíte jak na to? Zpěvačka Mista vám v novém dílu MistaFashion prozradí, jak si udělat rybí a francouzský cop. Ve videu navíc najdete dva nové způsoby zaplétání vlasu. Ty vám ukáže senior stylistka Ivana ze salonu Petra Měchurová.

Francouzský cop:

Na temeni hlavy si vezměte jeden velký pramen vlasů, který si rozdělte na tři úplně stejné prameny. Následně pramen na levé straně přeložte přes prostřední pramen. Pramen, který je na pravé straně také zapleťte s novým prostředním. Při pletení utáhněte.

Poté vezměte pramínek z levé strany, který spojíte s tím, co je na levé straně a zapleťte s prostředním. Vezměte pramínek z pravé strany, spojte s tím, který je na pravé straně a zapleťte s prostředním. Stejným způsobem postupujte, dokud budete volné vlasy na zapletení. Pak jen zapleťte klasický cop ze tří pramenů nebo rovnou ukončete gumičkou na konci hlavy. Nezapomeňte culík pořádně utáhnout gumičkou.

Rybí cop:

Pokud budete rybí cop tvořit sama, je určitě nejjednodušší plést ho na straně hlavy. Sčesejte si tedy všechny vlasy na jedno rameno, zafixujte je gumičkou a pročesejte. Gumičku v tomto kroku můžete samozřejmě vynechat a začít plést bez ní, ale to mi přijde trochu obtížnější. Doporučuji proto vlasy svázat obyčejnou gumovou gumičkou, kterou můžete po upletení celého copu i rozstřihnout (upletený cop pak již bude držet i bez ní).

Mista
Autor: archiv

Pokud máte sestříhané vlasy a některé tedy nejsou dostatečně dlouhé, abyste je mohla svázat na straně do culíku, nenápadně je upevněte vzadu na hlavě sponkou. Vlasy byste teď měla mít svázané do culíku na jedné straně hlavy. Celý culík si rozdělte na dvě pokud možno stejně velké části. Z jednoho z těchto velkých pramenů vytáhněte na straně malý pramínek. Vytažený malý pramínek z pravého pramenu jednoduše přendejte do pramenu levého, kde si ho přidržte, aby se nevrátil na původní místo.

Pokračujte opět vytažením malého pramínku tentokrát ale ze strany levého pramene. Tento pramínek z levého velkého pramene přesuňte do pravého velkého pramene a opět obě části přidržte, aby se pramínky nevracely na původní místo. Přesunutím obou malých pramínků z velkých pramenů by vám mělo vzniknout překřížení. To je vlastně již první část rybího copu a dále pokračujete stále stejně.

Chcete vidět dva nové způsoby zaplétání vlasů? Sledujte ve videu:



Jste fanouškem seriálu MistaFashion? Pak sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý týden objeví exkluzivní video, ve kterém vám bude zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radit v oblasti krásy a módy. 

Zaplétáte si copy?
81,4%
18,6%
Děkujeme za Váš hlas!
249 hlasů
57 hlasů