Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak se bude jmenovat královské miminko? Sázkové kanceláře mají jasno!

  • 10. září 2014 | 06:00

    Jen co se svět oficiálně dozvěděl informaci, že vévodkyně Kate a princ William očekávají druhé miminko, přišly na řadu zcela logické otázky: Dočká se princ George bratříčka nebo sestřičky? A jak se nový člen či členka královské rodiny bude jmenovat? Bookmakeři britských sázkových kanceláří jsou si téměř jistí. Jaké jsou ale další pravděpodobné možnosti?

  • Holčička Diana

     

    Princezna Diana
    Autor: profimedia.cz
    Ačkoliv veřejnosti se zdá Diana, v případě že by Kate porodila holčičku, jako nepravděpodobnější možnost, sázkové kanceláře tomuto jménu dávají poměrně vysoký kurs a sice 25:1.


    I když by Diana byla krásnou poctou Williamově tragicky zesnulé mamince a princezně "lidských srdcí" Lady Dianě, podle odborníků se královská pár přikloní spíše k tradičnějším jménům, která jsou již v britské královské rodině zastoupena.

  • Holčička Mary

     

    Královna Marie (krvavá)
    Autor: profimedia.cz
    Britský trůn za svou historii přivítal hned dvě královny jménem Mary. Jednou z nich byla první dcera zřejmě nejznámějšího anglického panovníka - Jindřicha VIII., kterou měl se svoji první manželkou Kateřinou Aragornskou. Jako královna nastoupila na trůn po smrti svého bratra Edwarda VI, mezi Angličany ovšem nebyla příliš populární a to kvůli svým násilným popravám protestantů, které jí také vysloužily přídomek Krvavá Mary.

     

    Podstatně oblíbenější královnou Mary byla manželka krále George V., která byla korunována roku 1911 a dlouhou dobu byla pro britskou veřejnost nejoblíbenějším panovníkem v historii anglického trůnu. Pravděpodobnost, že se Kate a William rozhodnou pro jméno Mary je údajně 12:1

  • Holčička Victoria

     

    1807944:gallery:true:trueKrálovna Victoria stále ještě drží prvenství jako nejdéle vládnoucí monarcha na britském trůnu, avšak k dnešnímu dni chybí královně Alžbětě II. pouhý jeden rok, aby ji "trumfla". Královna Victoria byla pro Anglii velkou osobností. Za její vlády se ustanovila konstituční monarchie a sama Victoria se stala vzorem anglického lidu.

     

    Se svým manželem princem Albertem měla celkem devět dětí, které se přivdaly a přiženily do mnoha královských a urozených rodin po celém kontinentu a utužily tak vazby Evropy s britskou královskou rodinou. Díky tomu si také Victoria vysloužila přezdívku "babička Evropy". Šance, že by Georgeova sestra nesla jméno Victoria je podle sázkových kanceláří 8:1

  • Holčička Elizabeth

     

    Královna Alžběta II.
    Autor: Profimedia.cz, Reuters
    Není divu, že je to právě jméno Elizabeth, které je podle sázkových kanceláří tím nejpravděpodobnějším možným. Tímto jménem se honosila miláček Britů - královna matka, a samozřejmě ho nese i současná britská královna Alžběta II., prababička malého George.

     

    V neposlední řadě pak zvučné jméno Elizabeth nosila vůbec první královna v historii Anglie - Alžběta I., dcera Jindřicha VIII. a Anne Boleyn, která seděla na trůnu celách 45 let, jako nejúspěšnější panovnice v celé britské historii. Na jméno Elizabeth vypisují bookmakeři kurs 7:1. Dalšími možnostmi jsou potom: Charlotte (20:1), Alexandra (16:1) a Catherine (14:1).

  • Chlapeček Philip

    Princ Filip
    Autor: profimedia.cz
    Variantě, že dalším královským potomkem bude opět chlapeček, věří britské sázkové kanceláře o fous víc, což také dokazuje vypsaný kurs 4:5 ve prospěch kluka.

     

    Jedno z možných jmen obsazuje Philip, jako pocta Williamovu dědečkovi, princi Filipovi, manželovi královny Alžběty II. Přestože se ale žádný panovník v historii britského trůnu Philip nejmenoval, vidí odborníci tuto možnost jako téměř nepravděpodobnou. Sázkové kanceláře ovšem mluví jasně - kurs na Philipa je 20:1

  • Chlapeček Arthur

     

    Král Artuš
    Autor: profimedia.cz
    Jméno Arthur bylo odjakživa spojováno s urozeností a ušlechtilostí. Jednoduše proto, že nejznámějším králem, který toto jméno nosil, byl "rytíř kulatého stolu", král Artuš. Královna Victoria ostatně dala jméno Arthur jednomu ze svých synů a nositelem bylo i jedno z jejich vnoučat.


    Všechny tyto okolnosti, podle sázkových kanceláří, dělají jméno Arthur jedním z nejvíce pravděpodobných pro nového člena královské rodiny. Kurs na ně je totiž silných 8:1

  • Chlapeček James

     

    James Middleton
    Autor: profimedia.cz
    Jménem, kterému ale britští bookmakeři dávají nejvíc šancí, je James. Ačkoliv se totiž může zdát obyčejné, faktem je, že jméno James je za dlouhá léta britské historie neodlučitelně spjato s královskou rodinou. V historii anglického trůnu byli hned dva králové se jménem James a v pozici skotského panovníka se jich vystřídalo mnohem víc.

     

    Jméno James ostatně nosí i bratr Kate, avšak podle britských médií je zřejmé, že pokud si ho královský pár zvolí, bude to jako pocta královské dynastii Stuartovců. Na toto klasické jméno vypisují sázkové kanceláře nejnižší kurs, tedy 6:1. Dalšími možnostmi na jméno pro malého královského chlapečka jsou podle nich: Charles (10:1), Henry (14:1), William (14:1) a Thomas (10:1)

Autor: brig
Diskuse ke článku
.