Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jak se starat o pokožku v létě? Zahoďte lesk na rty i parfém

  • 24. července 2014 | 11:00

    Také znáte ten pocit, kdy vaše pokožka začne v létě doslova bláznit? Zatímco přes zimu pátráte po tom nejlepším krému na suchou a citlivou pleť, na přelomu července a srpna si připadáte zase jako puberťačka a lesknete se jako disko-koule? Právě proto byste měla o svoji pleť pečovat úplně jinak!

  • Odlehčete svůj make-up

    L´Occitane Hydratační tónovací krém Iris
    Autor: archiv firem
    A to nejlépe tak, že ho odložíte na suché a chladné místo, dokud teplota venku neklesne pod 18 stupňů.

     

    V létě se proto make-upu vyhněte obloukem, abyste svoji pokožku zbytečně nezatěžovala a pokud potřebujete sjednotit barevný tón pleti nebo zakrýt drobné nedokonalosti, vrhněte se na BB krémy. Jsou lehké, neucpávají póry a většina z nich má SPF 25, což v létě maximálně oceníte.

     

    Náš tip: Hydratační BB krém L´Occitane, který je na pleti lehký jako pírko, skvěle sjednocuje, středně kryje a chlubí se SPF 30.

  • Peeling jen na noc

    Cukrový peeling na tělo, Eminence, 1730 Kč.
    Autor: archiv firem
    Odstraňovat odumřelé kožní buňky je důležité, a to hlavně v létě, kdy je vaše pokožka vystavená nadměrné zátěži v podobě koupání, opalování a aplikaci nejrůznějších opalovacích přípravků.

     

    Právě proto, že je ale pokožka po peelingu citlivá na sluneční záření, měli byste exfoliaci, stejně jako depilaci, provádět před tím, než jdete spát a nikoliv až ráno.

     

    Náš tip: Přírodní cukrový peeling Éminence, který je velmi šetrný k pleti, nádherně voní po brusinkách a neobsahuje žádné chemické látky.

  • Vyměňte lesk za balzám

    Clinique Hydratační rtěnka Chubby Stick - odstín Mighty Mimosa, 448 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Věřte nám, jedno z posledních míst na těle kde byste se chtěla spálit, jsou vaše rty. A vzhledem k tomu, že mikro-třpytky či shimmer, které jsou součástí lesků na rty, mají tendenci slunce přitahovat, měla byste je ve vlastním zájmu odložit na podzim.

     

    Místo nich si dopřejte kolorované balzámy na rty, kterých jsou plné drogerie a parfumerie. Ideálně pak takové, které obsahují UV filtr.

     

    Náš tip: Legendrární Chubby stick od Clinique, který vašim rtům dodá zdravou barvu a přitom je ochrání a hydratuje.

  • Používejte šampón pro barvené vlasy

    Aussie Šampon pro barvené vlasy Colour Mate, 170 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    A to i v případě, že si vlasy nebarvíte! Pokud se celou zimu netěšíte na to, až vám letní sluníčko "vyšisuje" vaši přirozenou barvu, ale naopak se toho děsíte, dokážou vám ji udržet šampóny určené pro barvené vlasy.

     

    Většina z nich totiž obsahuje UV filtry a velkou dávku hydratačních složek, takže jsou na léto jako dělané.

     

    Náš tip: Šampón pro barvené vlasy australské značky Aussie, který je nejen vyživí, ale také provoní na celý dlouhý den.

  • Dopřejte si svěží sprchu

    Dermacol Osvěžující sprchový gel - vodní meloun, 59 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Krémové, olejové a sladce vonící sprchové gely jsou ideální na zimu, kdy potřebujeme pokožku pořádně vyživit. V létě byste jí ale měla dopřát hlavně osvěžení a hydrataci.

     

    Vybírejte si takové, které voní po citrusech či jiném letním ovoci a které vás proberou ještě před tím, než si dáte první ranní doušek kávy.

     

    Náš tip: Melounový sprchový gel Dermacol, který vás nejenom nakopne, ale vůni šťavnatého melounu ze sebe ucítíte ještě i po cestě do práce.

  • Odlehčete svůj parfém

    Jil Sander Sun, 469 Kč, koupíte na www.alza.cz
    Autor: archiv firem
    Přestože většina žen má tento bod asi v malíčku, my tvrdíme, že není nikdy na škodu si jej připomenout. Těžké parfémy se hodí na chladnější dny.

     

    Když se ale teplota vyšplhá na 30 stupňů ve stínu, nastříkejte na sebe takovou toaletní vodu, která voní jako váš oblíbený koktejl, vánek u moře nebo opalovací krém.

     

    Náš tip: Legendární vůně Sun od Jil Sander, která voní jako opalovací krém a slunečné odpoledne u moře. Pokud si jej navíc objednáte s doručením do AlzaBoxu, neplatíte do konce července poštovné.

  • Zajděte si na pedikúru

    Pan nožička, který zbavuje zrohovatělé kůže, Lush, 135 Kč.
    Autor: archiv firem
    A to alespoň jednou za dva týdny. Zatímco v zimě svoje nožky ukrýváme v ponožkách a uzavřených botách, takže mají šanci se o sebe postarat, suché letní počasí jim dává pořádně zabrat.

     

    A protože nic nevypadá v sandálcích tak odpudivě, jako tvrdá, odlupující se kůže na patách nebo oprýskaný lak na nehtech, dopřejte si takovou péči, jakou si zasloužíte. Ať už doma u televize, nebo ve specializovaných salónech.

     

    Náš tip: Roztomilý Lush Pan nožička, který vaše paty hydratuje, zbaví je odumřelé kůže, krásně voní a skvěle vypadá.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.