Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Návod, jak si udělat mikádo bez stříhání podle Misty!

Zpěvačka Mista vám tentorkát poradí, jak si vytvořit mikádo bez stříhání.
1. května 2014 | 12:00

Už dlouho toužíte vyzkoušet trendy mikádo, ale bojíte se udělat radikální krok a své vlasy ostříhat? Právě pro vás je tu nový díl MistaFashion, kde vám zpěvačka Mista společně s týmem profesionálu prozradí, jak si učesat trendy mikádo i bez použití nůžek.

Mikádo je opět velkým hitem letošní sezóny. Svědčí o tom i hromadné zkracování vlasů světových celebrit. Tomuto trendu podlehla například světová topmodelka Karlie Kloss, herečka Cameron Diaz nebo zpěvačka Katy Perry, která si své vlasy dokonce obarvila na zeleno. Chtěly byste i vy vyzkoušet, zda se vám tento účes bude hodit ještě předtím než přistoupíte k radikálnímu kroku a necháte své vlasy ostříhat ? Vyzkoušejte si to nejdříve nanečisto.

Zpěvačka Mista vám tentorkát poradí, jak si vytvořit mikádo bez stříhání.
Autor: archiv

Modelkou výherkyně

Modelkou tentokrát nebyla zpěvačka Mista, ale výherkyně naší soutěže Veronika, na kterou se usmálo štěstí a vyhrála nejen účes od senior stylisty ze salonu Petra Měchurová, ale i dárkový balíček přípravků na vlasy.

Jak na to?

Jak si ale takové mikádo vytvořit? Základem je navlnit vlasy pomocí kulmy nebo žehličky. Díky tomu se bude s vlasy lépe pracovat a budou mít krásný objem. Natočené vlasy přehoďte před sebe a pročesejte pomocí prstů, nikoliv kartáčem, aby se vám struktura vln nepoškodila.

Zpěvačka Mista vám tentorkát poradí, jak si vytvořit mikádo bez stříhání.
Autor: archiv

Pak už jen stačí zhruba 10 vlásenek a vaše zručné ruce. Vlasy začněte odzadu intuitivně stáčet směrem dovnitř a přichytávat vlásenkami. Je na vás, jaký tvar mikáda zvolíte, ať už kratší vzadu a delší v předních partiích, či naopak. Nakonec nechte pár pramenů volných, aby vám pěkně orámovali obličej vytvořili ležérní objem.

Na přesný postup se podívejte ve videu

Jste fanouškem seriálu MistaFashion? Pak sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý týden objeví exkluzivní video, ve kterém vám bude zpěvačka Mista se svými týmem profesionálu radit v oblasti krásy a módy.

Líbí se vám mikádo?
91,6%
8,4%
Děkujeme za Váš hlas!
131 hlasů
12 hlasů